Afbeelding

Nieuwe namen voor PopMonument

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Jan Verstraeten, Compro Oro, Scram C Baby en I Drove A Tank. Het is slechts een kleine opsomming van de nieuwe namen die de organisatie achter PopMonument heeft vrijgegeven.

"De hele rits nieuwe namen die we mogen aankondigingen, zijn gericht op muziek in de breedste zin van het woord. Maar zelden horen bezoekers zoveel verschillende muziekstijlen op één festival," zegt Joep Gudde, namens de organisatie. Van een jazzvocaliste tot een strijkerskwartet en een indiepopband. Eerder werden al grote namen als Novastar, Bazart en MEROL bevestigd. Nu zijn daar ook andere bekende en onbekende bijgekomen.

Bands

Zo komt Jan Verstraeten met een 8-koppige band met strijkerskwartet naar Bergen op Zoom, maar ook de band Compro Oro staat op het festival. Zij worden ook wel de Jungle By Night van Vlaanderen genoemd. "Natuurlijk mogen de indie godfathers van ons koude kikkerland, Scram C Baby, niet ontbreken." Verder zijn er optredens van Things I Can't Control, Peuk, Lip Service, I Drove A Tank, Ghostbag & Tine Fetz, Under The Surface, Verbraak en Van Bijnen en PEER.

Intiem

De verschillende artiesten en bands zijn tijdens PopMonument te zien op één van de prachtige erfgoedlocaties. Denk bijvoorbeeld aan de Gevangenpoort, het Oude Stadhuis en de Peperbus. "Tijdens PopMonument kunnen bezoekers in een intieme setting op bijzondere plekken van deze muziek genieten." PopMonument is dit jaar op vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Er zijn dagtickets en passe-partouts voor het festival verkrijgbaar via www.popmonument.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief