Deelnemers aan het SPIE pupillentoernooi.
Deelnemers aan het SPIE pupillentoernooi.

10e SPIE Pupillentoernooi bij RKSV Halsteren

Sport en vereniging

HALSTEREN - Zaterdag 22 juni is het weer zover. Dan vindt voor de 10e maal het SPIE Pupillentoernooi plaats op sportpark De Beek in Halsteren. Met meer dan 45 deelnemende teams in de categorieën Onder 8 tot en met Onder 11 is het toernooi weer sterk bezet en mag het zich ook dit jaar weer tot de grotere voetbaltoernooien in de regio rekenen.

Het toernooi is ingedeeld in verschillende poules met deelnemende teams uit met name Zeeland en West-Brabant. De aanwezigheid van Patro Hoevenen uit België geeft ook een internationaal tintje aan het toernooi. De circa 500 pupillen zullen naast wedstrijden ook getest worden in behendigheid en snelheid op grote spelkussens, zoals storm- en survivalbanen. Deze onderdelen maken ook deel uit van het programma en daarvoor kunnen door ieder team extra punten worden verdiend. De ploegen die de meeste punten met voetbal én de spelkussens verzameld hebben winnen het toernooi.

Naast al deze sportieve prestaties wordt ook de inwendige pupil niet vergeten. Aan het eind van hun activiteit krijgen ze friet en een snack aangeboden, mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van dit toernooi.

Geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken op het gratis toegankelijke toernooi. Natuurlijk willen de ouders en opa’s en oma’s de resultaten van hun (klein)kinderen nauwgezet volgen. Daarvoor is buiten een terras ingericht met een tent om van daaruit alles te bezien, en om er een drankje of een kopje koffie te nuttigen. De uitslagen en standen zijn ook live te volgen via de website www.tournify.nl/live/spietoernooi.

Het toernooi start ’s ochtends om 9.00 uur met de Onder 10 en Onder 11 poules. Van 13.00 tot 16.30 uur spelen de Onder 8 en Onder 9 teams.

RKSV Halsteren wenst alle deelnemers en toeschouwers veel plezier met de 10e editie van het SPIE Pupillentoernooi.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief