Seniorenteams SPADO.
Seniorenteams SPADO. Foto: F. van Merode / AV SPADO

SPADO-heren kwalificeren zich voor promotiewedstrijd

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het SPADO mannen seniorenteam is zondag in Breda vierde geworden in de derde competitiewedstrijd van de landelijke 1e divisie. Ook in de eindstand staat SPADO op 4.

Daarmee hebben de heren zich gekwalificeerd voor de promotiewedstrijd voor het NK Teams - de eredivisie van de atletiek. De dames werden in Breda 5e en staan zesde in de eindstand; zij verlengen hun verblijf in de 1e divisie met weer een jaar.

Heren halen top-vier

SPADO was met 18 atleten naar Breda getrokken. Veel nummers waren dubbel bezet en het doel was om de top-vier te halen.

De A-junioren Guus Nijkamp en Norbert Weijenberg begonnen de dag meteen goed over de hekjes: Guus won de 110m horden en in 14,72s en Norbert werd tweede op de 3000m steeple; hij verbeterde zijn eigen clubrecord bij de A-junioren. De eerste 23 punten (12 voor een overwining, 11 voor de nummer 2 enzovoort) waren binnen.

Sven van Merode zorgde met 2.10m bij het hoogspringen voor de tweede individuele overwinning bij de mannen.

Joost Dumas stootte de kogel naar een nieuw PR van ruim over de 12 meter): 9e plek maar wel 7 punten - van elke vereniging telt alleen de beste prestatie.

Het estafetteteam - Brent Philips, Guus Nijkamp, Wicher Nijkamp en Jordi Van den Eynde - scherpte het clubrecord op de Zweedse Estafette (400 - 300 - 200 - 100 meter) aan en bracht het op 2.00,19 min, goed voor de vijfde plaats.

Jordi was eerder al vierde geworden op de 400m horden. Mitchell Franken behaalde de 5e plek op de 800m, evenals Fabian Biondina op ver en Wijcher Nijkamp op de 100 én 200m. Dit leverde steeds 8 punten of meer op.

In totaal behaalde het SPADO herenteam 112 punten, plek vier in de competitie vlak achter de organiserende vereniging Sprint Breda. In september volgt de promotiewedstrijd voor een plaats in de hoogste afdeling van de Nederlandse atletiek!

Dames zesde

Ook het SPADO damesteam, dat eveneens in de eerste divisie uitkomt, het een na hoogste niveau in Nederland, was in Breda op volle sterkte. Handhaving was het doel, maar stieken werd ook omhoog gekeken.

Bij de vrouwen won Anouk Prop de 800m en ze pakte daarmee 12 punten. Haar zus Linda Prop, die onlangs het clubrecord op het kogelslingeren met vele meters verbeterde, liet nogmaals haar topvorm zien: ze slingerde de kogel voorbij de 56 meter en werd daarmee derde.

Laura van Haaften, Amy Hasselton en Meike Verdaasdonk werden vijfde op respectievelijk de 100m, het hoogspringen en het hink-stapspringen. Ook het estafetteteam werd vijfde, op de Zweedse estafette.

Anouk van Gils behaalde de zesde plaats op de 3000m en Kim van Merode sprong op polshoog een PR van 2.70m: 8e plek - 5 punten.

Het damesteam behaalde in Breda 90 punten in totaal en eindigde als zesde in de competitie, 1 puntje achter de nr. vijf en toch nog vrij ver achter de top-vier. Volgend jaar komen de SPADO dames dus weer uit in de eerste divisie!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief