Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Meer samenwerkingen bij tweede editie van Kijk binnen bij bedrijven

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vertegenwoordigers van de vier O's (onderwijs, ondernemers, organisaties en overheid) hebben afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de tweede editie van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN. "Onder andere 't Rijks en ROC West-Brabant zijn vanaf nu ambassadeur voor dit evenement", vertelt organisator Miriam van Esveld.

In april van dit jaar werd de eerste editie georganiseerd van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN. Dit initiatief is een samenwerking van het Werkcentrum Brabantse Wal en Samen in de Regio, waarbij werkzoekenden, baanveranderaars, leerlingen, studenten en vrijwilligers de mogelijkheid hebben om in één vastgestelde week bedrijven naar keuze te bezoeken en meer te weten te komen over het bedrijf en de inhoud van de werkzaamheden. Tijdens de eerste editie stelden ruim honderd bedrijven en organisaties zoals tanteLouise, S&L Zorg en anderen hun deuren open voor belangstellenden. "In totaal hebben daarbij duizend ontmoetingen plaatsgevonden", vertelt Van Esveld.

Resultaten

Bezoekers waren niet alleen werkzoekenden, maar ook buurtbewoners die eindelijk een keer een kijkje konden nemen bij dat ene bedrijf in hun buurt én scholieren die zich oriënteren op de toekomst. "En die week heeft een mooi resultaat opgeleverd. Dertien mensen hebben dankzij deze week een baan gevonden, vijf mensen vonden een stageplaats, zeven een werkervaringsplaats en nog eens dertig mensen zijn als vrijwilligers aan de slag gegaan."

Tweede editie

Vanwege het positieve effect, niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn, is besloten om meteen door te pakken. "Daarom komt er in september van 14 tot en met 21 een tweede editie." Nieuw hierbij is dat de organisatie hulp krijgt van het ondernemersnetwerk VNO-NCW. "Daarnaast zijn 't Rijks en ROC West-Brabant opgestaan als ware ambassadeurs voor dit evenement. Zij gaan op school op allerlei manieren aandacht besteden aan KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN, zodat we ook de jongeren kunnen betrekken bij deze week vol kansen." Om deze samenwerking te bekrachtigen werd afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met allerlei partners. Ook wethouder Barry Jacobs is blij met de laagdrempeligheid van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN. "Iemand bij z'n nekvel pakken is niet de manier. Met deze insteek ontstaan duurzame matches die ook op termijn waardevol blijven."

Aanmelden

Bedrijven kunnen zich nu al via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl aanmelden. "Belanghebbenden kunnen alvast kijken wat bedrijven te bieden hebben en vanaf 19 augustus kunnen zij contact leggen met de bedrijven om een keer langs te komen tijdens die ene week." Van Esveld hoopt natuurlijk ook bij deze editie op mooie matches. "Er is veel enthousiasme vanuit alle organisaties, dus dat moet wel goed komen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief