Afbeelding

Grootschalige renovatie bij zwembad Lambertijnenhof

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het zwembad in het Lambertijnenhof in Bergen op Zoom wordt grondig onder handen genomen. De locatie van S&L Zorg bestaat 25 jaar en daarmee is ook het zwembad een kwart eeuw oud.

"Het zwembad in Bergen op Zoom heeft in al die jaren natuurlijk het juiste onderhoud gehad, maar was nu wel toe aan een grootschalige renovatie", aldus de organisatie. Daarom is begonnen met deels afbreken en weer opbouwen van het zwembad. Zo worden onder andere de muren beter geïsoleerd, er komt een nieuwe installatie van luchtafzuigingsleidingen, er komen nieuwe pompen om het water te zuiveren en er komen nieuwe tegels op de vloeren. Maar, dat is nog niet alles. Ook komen er nieuwe waterafvoerkanalen, een nieuw plafond, overal ledverlichting, een nieuwe geluidsinstallatie en een nieuwe lift.

"Het zwembad ziet er straks natuurlijk lekker nieuw uit. De kleuren, stijl en de materialen zijn volledig anders. De kleedkamers zijn ruimer en al het sanitair in de toiletten en douches is nieuw. De mooiste nieuwe toevoeging is wellicht de nieuwe liftinstallatie. Die wordt gemonteerd in beide kleedkamers, maar loopt van daaruit naar de douches en het zwembad door. Hierdoor kunnen de bewoners als het nodig is, heel makkelijk vanuit de kleedkamer en douches het water in geholpen worden." Wanneer de renovatie precies klaar is, is nog niet duidelijk. De planning is eind 2019. Tot die tijd kunnen de bewoners tijdelijk niet zwemmen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief