Deelnemers moesten diverse obstacles overwinnen.
Deelnemers moesten diverse obstacles overwinnen. (Foto: Jan Dirk Huijser)

Rover Run, één groot sportief familiefeest

  algemeen

HALSTEREN – Druk? Jazeker! Gezellig? Meer dan dat! De vierde editie van de Rovers Run op 22 juni kende een maximaal aantal inschrijvingen, namelijk 2000. "We moesten deze morgen nog deelnemers teleurstellen", aldus coördinator Mitchel van Egeraat, "maar ja, vol is vol". Het was dan ook gezellig druk op het Rovers Run Terrein en het zonnetje verleende alle medewerking.


"De Rovers Run is niet voor niets uitgeroepen tot Sportevenement van 2018", verklaart Mitchel namens het Bestuur van de Stichting Rovers Run. "We zijn erg trots dat we deze 'obstacle run' voor de 4 de keer kunnen organiseren". De editie van 2019 was, mede dankzij de vele vrijwilligers, in totaal 220, en de steun van sponsoren, groter, uitdagender en professioneler dan de voorgaande jaren. "Wat dat gaat betekenen voor volgend jaar, verklap ik nog niet", geeft Mitchel aan.

Het parcours en de deelnemers
Net zoals het Franse leger in 1747 dat, na een zware belegering van 66 dagen, het schier onneembare Fort de Roovere uiteindelijk kon overmeesteren, konden de deelnemers de historie zich laten herhalen. Deelnemers dienden als persoon, familie of groep een parcours met tal van obstakels af te leggen om zodoende het fort voor zich te winnen. Verschillende trajecten waren uitgezet zodat voor iedere leeftijd en iedere fysieke gesteldheid er een mooie uitdaging lag.

Voor de kleinsten, van 6 t/m 12 jaar, was er de drie kilometer run, voor 12 jaar en ouder de zeven en veertien kilometer en voor atleten vanaf 18 jaar de uitdaging van 21 of 42 kilometer. De marathonafstand kende 8 dappere deelnemers die naar verwachting ruim 7 uur onderweg zouden zijn. Het parcours was uitgezet langs de vele mooie plekjes die dit gebied kent.

De obstakels langs deze route waren zeer divers en varieerden in moeilijkheidsgraad. Van startobstakel, twee tijgerbanen, door de modder ploeteren, boomstam sjouwen en tot slot de 'iceman'. Bij deze 'iceman' waren geen ijsjes te verkrijgen maar wel een onderdompeling in ijskoud water, en dat na een aantal kilometers in de zon te hebben gelopen!

Rovers Run Terrein
Het start- en eindpunt van de barre tocht lag op het speciaal daarvoor sfeervol ingerichte Rovers Run Terrein. Bij het startobstakel dienden de deelnemers onder begeleiding van muziek hun 'warming-up' te doen alvorens hun verovering van het fort te bewerkstelligen.

Na voltooiing van hun tocht konden de veroveraars aan de finish zich geheel in stijl laten fotograferen. Daarnaast was het terrein ook een ontmoetingspunt met veel voorzieningen zoals sanitaire ruimtes, douches, een kinderverblijf, diverse eettentjes en een horecagelegenheid genaamd ' De Dorstige Draver'. Deelnemers, familie, opa's en oma's troffen elkaar in een gemoedelijke sfeer en maakten er met z'n allen een sportieve en gezellige dag van.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief