Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Fontein in Binnenschelde voorlopig uit om onrust te voorkomen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente heeft de fontein in de Binnenschelde afgelopen zondag voorlopig even uitgezet. "Aanleiding is de vragen
die zijn ontstaan nadat in de media gewag is gemaakt van een mogelijk gevaarlijke situatie omdat blauwalg door verneveling via de fontein zou worden verspreid", aldus de gemeente.


Normaal wordt de fontein nooit zomaar uitgezet, daarvoor worden speciale protocollen gevolgd waarbij het water eerst gecontroleerd wordt door Waterschap Brabantse Delta. "Mocht er zich een probleem voordoen met de kwaliteit van het water dan krijgt de gemeente hierover signalen vanuit het Waterschap, de Provincie en de OMWB. Vervolgens wordt dan automatisch de fontein uitgezet."

Omdat er tot op heden geen signalen zijn binnengekomen dat het water niet in orde zou zijn, bleef de fontein tot zondag toe gewon aanstaan. "Maar, naar de mening van het college moet echter alles worden gedaan om maatschappelijke onrust te voorkomen. Daarom wordt de fontein voorlopig uit bedrijf genomen." De komende week zal er samen met het Waterschap Brabantse Delta gekeken worden naar de precieze waarden van het water. Aan de hand van die uitkomsten wordt dan besloten de fontein wel of niet terug aan te zetten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief