Jac Buermans ontvangt het certificaat en bloemen van SBB voor de beste praktijkopleider
Jac Buermans ontvangt het certificaat en bloemen van SBB voor de beste praktijkopleider

Jac Buermans wint verkiezing beste praktijkopleider 2019

BERGEN OP ZOOM - Jac Buermans uit Bergen op Zoom is door de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven uitgeroepen tot beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Noord Brabant in de sector Techniek en gebouwde omgeving.


Alle mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Jac Buermans van SABIC Innovative Plastics leidt sinds 2004 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Jac Buermans is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, zodat ze goed voorbereid op de arbeidsmarkt komen en ook onze nieuwe collega’s kunnen worden.”

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Jac Buermans dingt nu mee naar de titel van beste praktijkopleider van Nederland. Met deze verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief