Afbeelding
Foto: JP POUTEAU

Nederlandse scouts vertrekken vanuit Bergen op Zoom naar Jamboree

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ruim duizend scouts vanuit heel Nederland vertrekken komend weekend naar de Verenigde Staten voor de Wereld Jamboree, een internationaal scoutingkamp dat eens in de vier jaar georganiseerd wordt. Het kamp trekt gemiddeld zo'n 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen. 

Vanuit Nederland vertrekken er dit jaar negentien groepen naar de Jamboree, bestaande uit ongeveer 36 kinderen en vier begeleiders. Eén van die groepen is de troep Bokkenpootjes met leden uit Roosendaal, Terneuzen en Zierikzee. Ze verzamelen zondag in Bergen op Zoom om te beginnen aan hun reis.

"Voorafgaand aan het vertrek hebben de scouts zich goed voorbereid op hun reis. Dit was onder andere via het contingentskamp, waarbij alle scouts van het Nederlands contingent bij elkaar kwamen en de scouts aan de slag zijn gegaan met de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling. Daarnaast hebben de scouts meerdere kampen met hun troep gehad waarin zij zich hebben voorbereid op deze onvergetelijke reis", aldus de organisatie.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief