Afbeelding

Bergse kunstenaar te zien in Rijksmuseum

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een naamloos schilderij van kunstenaar Mart Franken is sinds deze week te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het museum plaatste eerder dit jaar een oproep om een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen en daar werd massaal op gereageerd. Meer dan 8000 mensen uit 95 landen stuurden hun werken in en daaruit werden 575 werken geselecteerd die in totaal door 693 mensen zijn gemaakt.

Onder de naam 'Lang Leve Rembrandt' zijn al deze werken nu te zien ter nagedachtenis aan de 350ste sterfdag van de schilder. Eén van die kunstwerken is het naamloze doek van Mart Franken. Zijn werk werd ooit meegenomen naar het programma Tussen Kunst en Kitsch waar zelfs even gedacht werd dat het een onbekend werk van de meester zelf was.

Nu is het werk doorgedrongen tot de eregalerij in het Rijksmuseum. De tentoonstelling is afgelopen week op 15 juli, de geboortedag van Rembrandt, geopend en de werken zijn nog tot 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Amsterdamse Museum. Het Schilderij van Mart heeft nummer 466 en is te vinden in de lichtblauwe vleugel (441-477).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief