Afbeelding
Foto: Google Maps

Raad beslist over ontwerp Halsterseweg Noord

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraad moet uiteindelijk een knoop doorhakken over de toekomstige inrichting van de Halsterseweg Noord. Dat heeft wethouder Patrick van der Velden laten weten.

Onlangs ging de gemeente in gesprek met de Dorpsraad Halsteren, Fietsersbond en de werkgroep vanuit bewoners over de twee mogelijke ontwerpen voor de straat. "Maar, de samenwerkende partijen verklaren dat zij, ondanks het intensieve programma dat zij samen hebben doorlopen, niet tot consensus kunnen komen", aldus Van der Velden. "Met wederzijds respect voor elkaar en de samenwerking spreken zij samen de wens uit om de gemeenteraad te betrekken."

Een onafhankelijk bureau heeft onlangs de twee ontwerpen beoordeeld. Bij het ene ontwerp is er sprake van een dubbelzijdig fietspad aan één kant en bij het andere ontwerp wordt gewerkt met een enkelzijdig fietspad aan beide kanten. De conclusie van het onafhankelijke bureau was dat variant twee, waarbij sprake is van een dubbelzijdig fietspad, veel beter scoort dan variant 1. Maar, daar werden de overige partijen het dus niet over eens.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief