bus-25-bergse-plaat-medium
bus-25-bergse-plaat-medium

Zorgen over verdwijnen bushaltes in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De PvdA-fractie maakt zich zorgen over de toekomst van het openbaar busvervoer in de gemeente Bergen op Zoom. Adam Ahajaj (PvdA) stelde onlangs vragen aan het college nadat hij geluiden had gehoord dat een aantal buslijnen mogelijk verdwijnen. Wethouder Patrick van der Velden laat nu weten dat Arriva inderdaad van plan is twee lijnen te laten vervallen.

Ieder jaar stelt busmaatschappij Arriva, samen met de provincie Noord-Brabant, een exploitatieplan op, waarin precies staat beschreven welke buslijnen er het komende jaar allemaal gaan rijden. De gemeente Bergen op Zoom heeft dit plan medio juni ontvangen en moet voor 6 augustus een reactie geven op dit plan. Daarbij mag de gemeente alleen een advies geven, de gemeente mag niet meebeslissen. "Gelet op de korte reactietijd op dit dossier is er te weinig ruimte om dit breed te delen", stelt wethouder Patrick van der Velden.

Stadslijnen 22 en 23

Wel kan hij laten weten dat er inderdaad voorstellen zijn om de stadslijnen 22 en 23 te laten vervallen. "Dit betekent niet dat er geen grote bussen meer gaan rijden echter wordt het lijnennet flink herzien." Lijn 112 richting Roosendaal zou dan ook gedeeltelijk lijn 22 overnemen via de Rooseveltlaan richting het ziekenhuis en Lijn 310 richting Rotterdam neemt gedeeltelijk lijn 23 over via de Mozartlaan, Burgemeester Wittelaan richting Halsteren en verder.

Alternatieven

Vanwege de herziening van het lijnennet wordt er wel gekeken hoe er verdere invulling gegeven kan worden aan het openbaar vervoer in Bergen op Zoom, bijvoorbeeld met de Bravo-flex (busje op afroep), deelauto's en deelfietsen. "Dit tezamen vormt het pluspakket bovenop het grote buslijnennet." Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om op verschillende plekken extra fietsenrekken te plaatsen, zodat de mensen die voortaan verder moeten reizen wel hun fiets kunnen parkeren.

Nieuwe halte

Hoewel er mogelijk twee lijnen komen te vervallen, komt er ook een nieuwe bushalte bij. "Rondom ScheldeVesting verschijnt op het Boerenverdriet aan weerszijden een halte. Dit is een locatie die grenst aan een nieuwbouwlocatie. Tevens biedt dit voor een gedeelte van Noordland extra in-/ uitstapmogelijkheden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief