250 push ups Examen Japan.
250 push ups Examen Japan. Foto: Keiko Tabata

Japanse grootmeester bij Kaizen Dojo

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het karateseizoen 2019/2020 gaat binnenkort weer van start. De meeste leden van Kaizen Dojo staan al te popelen om weer te kunnen trainen. Vakantie houden is lekker, maar het gemis van de wekelijkse trainingen komt al snel om de hoek kijken tijdens de zomervakantie. Deze keer gaan we er meteen tegenaan.

Als klap op de vuurpijl organiseert Kaizen Dojo een Europees Zomerkamp dat wordt gehouden op Nationaal Olympisch Sportcentrum Papendal. Van 13 tot en met 15 September komen veel karateka’s vanuit heel Europa meetrainen met de door Kaizen Dojo georganiseerde zomerkamp. De hoofdinstructeur komt rechtstreeks uit Japan. Shihan( grootmeester) Tabata is 8e Dan Kyokushin Karate en is een zeer ervaren en bevlogen lesgever. Samen met een van zijn leerlingen, sensei Inoue, zullen ze acte de presence geven en de aanwezigen helpen om zo dicht mogelijk bij de Japanse roots te blijven.

Sensei Lee Tsouli van Kaizen Dojo heeft in Mei 2018 nog examen gedaan voor 4e Dan in Yamagata, Japan. Dit examen is afgelegd door Shihan Tabata die het jaar ervoor zelf ook nog examen heeft gedaan voor zijn achtste dan. Dit is niet gebruikelijk, maar bij de organisatie waar Kaizen Dojo is aangesloten, IKO Kyokushin Union, wil men niets krijgen maar alles verdienen. Zo moet iedereen voor elke DANgraad 10 partijen full contact vechten. Sensei Lee Tsouli heeft 40 partijen gedraaid, na het laten zien van alle technieken en 5x50 push ups, situps en squats. Shihan Tabata heeft dus 80 partijen gedraaid op 60 jarige leeftijd!

Vanaf 19 augustus gaan we er weer hard tegenaan en maken we ons klaar voor het ontvangst van onze Japanse gasten, die we natuurlijk ook het mooie Bergen op Zoom zullen laten zien.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kaizendojo.nl of bel 06-83642531.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief