Een woordje voor de wedstrijd.
Een woordje voor de wedstrijd. Foto: John de Jong

Decathlon Dikke Banden Races

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 25 augustus is er op de Gedempte Haven een Decathlon Dikke Banden Races. De wedstrijd start om 14:00 uur. In de pauze van de KNWU jeugdwielerwedstrijden voor Café het Dobbertje JWC de aan de Zuidzijde Haven. Jeugdwielercomité de Gedempte Haven, zorgt er voor dat ieder daar op een veilig parkoers kan rijden.

De Decathlon Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag.

Aanmelden kan via jandeneijs@planet.nl aangeven of je een jongen of meisje bent, je geboortedatum, adres postcode woonplaats. Ook kan je de inschrijving doen op zondag 25 augustus in Café het Dobbertje. Om uiterlijk 13:00 uur sluit de inschrijving.

Er wordt gestart in de volgende categorieën: jongens en meisjes die geboren zijn in 2011-2012; jongens en meisjes die geboren zijn in 2009-2010; jongens en meisjes die geboren zijn in 2007-2008.

Wat is er nodig om deel te nemen?

Het allerbelangrijkste: goede zin! Samen met uw zoon of dochter maken we er een geweldige Dikke Banden Race van. Het is niet nodig om dure materialen aan te schaffen. Meedoen kan gewoon op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Op de wedstrijddag zelf controleert de organisatie de fiets.

Bij de Dikke Banden Races is aan alles gedacht. Dat betekent dat de wedstrijdjes steeds worden gehouden op een afgesloten parcours waar geen verkeer mogelijk is. Bovendien is het dragen van een helm verplicht. Deze is eventueel te leen bij Klaar Voor De Start in het geval uw zoon of dochter er zelf (nog) geen heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorgen we ervoor dat er een bekwaam EHBO-team naast het parcours staat. Uiteraard gaan we ervan uit dat het EHBO-team niet in actie hoeft te komen.

Finaledag

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag. De finaledag 2019 vindt plaats op zondag 6 oktober tijdens Tour de Dumoulin in Maastricht.

Wedstrijdduur

Je mag als organisatie zelf de duur, de lengte en het aantal ronden bepalen van de wedstrijd per leeftijdscategorie, maar wij geven wel graag deze richtlijnen mee: categorie 1 maximaal 10 minuten; categorie 2 en 3 maximaal 15 minuten.

Collectieve verzekering

Als organisator ben je verantwoordelijk voor de deelnemers, begeleiding en vrijwilligers tijdens een Dikke Banden Race. De KNWU heeft collectief drie verzekeringen afgesloten waar je als organisatie van een Dikke Banden Race ook gebruik van kunt maken zodat het verzekeringsaspect goed is afgedekt. Aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandsverzekering.

Podium melden

Jongens en meisjes uit alle categorieën strijden tijdens een Dikke Banden Race niet alleen om de winst en prijzen, maar ook om deelname aan de landelijke finaledag. De finaledag 2019 vindt plaats op zondag 6 oktober tijdens Tour de Dumoulin in Maastricht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief