Afbeelding

Bergenaar (26) aangehouden voor bedreigen en mishandeling hulpverleners

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

Bergen op Zoom - Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom is zondagavond aangehouden bij de huisartsenpost (HAP) in Bergen op Zoom. De man wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van hulpverleners. Ook de vader (63) van de man is aangehouden voor het belemmeren van de agenten. Alle hulpverleners die zijn bedreigd of mishandeld hebben aangifte gedaan.

De man had hulpverleners bij zijn instelling bedreigd met een mes en een knuppel. Agenten werd gevraagd om naar de instelling in Bergen op Zoom te komen, maar eenmaal aangekomen bleek de man te zijn vertrokken. Kort daarna meldden medewerkers van de huisartsenpost (HAP) in Bergen op Zoom dat er een man bij hen binnen werd behandeld aan (zelf toegebrachte) verwondingen. Dit zou de man betreffen die even tevoren de bedreigingen had geuit.

De aanhouding van de man ging bij de HAP niet zonder slag of stoot, want de man werd weer agressief en mishandelde twee aanwezige agenten. De man wilde er opnieuw vandoor gaan en werd hierbij geassisteerd door zijn vader die ook bij de HAP was. De vader belemmerde de agenten om zijn zoon aan te houden door o.a. te dreigen een kruk naar de agenten te gooien. De 26-jarige verdachte is uiteindelijk met veel verzet aangehouden voor de eerder geuite bedreigingen en de mishandeling van de agenten. De politie moest bij de aanhouding van de twee mannen pepperspray gebruiken. De twee mannen worden vandaag gehoord door de recherche.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief