Afbeelding
Foto: The Dutch Bears

Première voor documentaire The Dutch Bears

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Vier studenten uit Roosendaal liepen afgelopen juli in vijf dagen tijd de bevrijdingsroute die de Canadese bevrijders in 1944 afgelegd hebben om de regio West-Brabant te bevrijden.

De jongens liepen onder de naam 'The Dutch Bears' in vijf dagen tijd de route van Brasschaat naar Bergen op Zoom. Onderweg hebben zij oorlogsverhalen opgehaald bij mensen die ze op hun tocht tegenkwamen. Dit alles werd gefilmd en is later omgezet naar een documentaire. "Het is dit jaar natuurlijk 75 jaar geleden dat veel plaatsen in onze regio bevrijd zijn. Veel van de mensen die dit hebben meegemaakt zijn er niet meer", vertelt Lars. Om de verhalen te vertellen van de mensen die er nog wel zijn, is dit volgens Lars zo'n beetje de laatste kans. "We voelen ons verplicht aan die mensen om dit nu te doen. Wij mogen, binnen bepaalde kaders, alles doen en laten wat we willen, dankzij mannen die destijds misschien nog nooit in Nederland waren geweest." Na hard werken is de documentaire nu klaar en daarom wordt iedereen uitgenodigd om de documentaire te bekijken.

Première

Op vrijdag 18 oktober vindt in bioscoop Kiek in de Pot in Bergen op Zoom de première plaats. De inloop start om 18:30 uur en de film begint om 19:00 uur. De film duurt circa een uur en een kwartier. Aansluitend is er de mogelijkheid om na te praten over de film. "Mocht u niet op 18 oktober kunnen komen, wees niet getreurd. Onze voorstelling zal nog op zondag 20 oktober om 11.30 uur weer terug in Kiek in de Pot in Bergen op Zoom te zien zijn." Voor beide voorstellingen kunnen er kaartjes gekocht worden op de site van de bioscoop. Andere voorstellingen worden op de Facebookpagina van The Dutch Bears te staan.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/thedutchbears/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief