Afbeelding
Foto: Google Maps

Vier leerlingen Aventurijncollege geschorst na mishandelen van leerkracht

Door: Peter Houtepen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Slachtofferhulp en mentoren van het Aventurijncollege in Bergen op Zoom zijn deze week, ondanks de herfstvakantie, beschikbaar voor gesprekken met leerlingen. Dit naar aanleiding van het heftige incident dat zich donderdag 10 oktober op de speciale school heeft voorgedaan. Dat laat Mehlika Schopen, woordvoerder van Koraal, weten. Koraal vertegenwoordigt in de regio West-Brabant scholen van Het Driespan, waartoe ook het Aventurijncollege behoort. 

In een gebouw van de school werd donderdag na de pauze een leerkracht opgewacht en door vier leerlingen in de leeftijd van 15 en 16 jaar mishandeld. "In het tumult dat daardoor ontstond zijn ook enkele andere medewerkers aangevallen. Zij probeerden samen met andere leerlingen de twee partijen te scheiden", vertelt Schopen. De vier leerlingen die de leerkracht aanvielen zijn door de politie aangehouden en later op de dag ook weer vrijgelaten.

Wat precies de aanleiding is geweest voor het geweld van de vier leerlingen kan Schopen niet zeggen. "Wat ik wel weet is dat ze voor de pauze al gewezen werden op hun gedrag. Na de pauze is een en ander kennelijk toch geëscaleerd." Volgens haar gaat het op dit moment lichamelijk goed met de aangevallen leerkracht. 

Vanwege het geweldsdelict bleef de school vrijdag dicht. De ouders werden daar middels een brief van de schoolleiders van op de hoogte gebracht. Daarin werd gesproken van een groot incident waarin er veel fysieke agressie van een aantal leerlingen is geweest richting meerdere medewerkers van de school. "Het incident was dermate heftig dat we de politie hebben laten komen en zij hebben vier leerlingen via de school aangehouden. Ook als school zullen wij passende maatregelen toepassen als consequentie voor hun gedrag. Hiermee zorgen we ervoor dat de veiligheid weer terug gewaarborgd is", zo viel in de brief te lezen.

Mehlika Schopen zelf spreekt van een uitzonderlijk incident. "De directeur van het Aventurijncollege zit al heel lang in het speciaal onderwijs, maar heeft dit nog niet meegemaakt." De vier leerlingen zijn in elk geval voorlopig geschorst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief