Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Zwembad De Schelp toch nog niet open

Door: Peter Houtepen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom blijft tot nader order gesloten. Even was er de hoop dat het zwembad woensdag zijn deuren weer zou kunnen openen, maar dat is toch niet het geval. 

De Schelp besloot zondag tijdelijk te sluiten omdat door een technische storing de chloorwaardes te laag waren om bezoekers te kunnen ontvangen. De storing werd in de loop van zondagmiddag verholpen en is maandag uitgebreid getest. "Zwembad De Schelp is technisch gezien een complex gebouw", aldus de gemeente Bergen op Zoom in een verklaring. "Alle systemen houden met elkaar verband. Onafhankelijk doen de systemen wat ze moeten doen en is de storing verholpen. De komende dagen wordt er hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het water- en het luchtsysteem voor het optimale klimaat in het zwembad."

Tot die tijd blijft De Schelp dicht. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet te zeggen. Zowel de leiding van het zwembad als de gemeente vinden dit erg vervelend voor alle betrokkenen en hopen dat het zwembad snel weer open gaat. Alle gebruikers worden geïnformeerd.

Het team van De Schelp staat op dit moment machteloos langs de zijlijn. "We ontvangen vele positieve berichten en ook de boze en cynische reacties begrijpen we. De medewerkers balen echter nog het meest omdat we onze mooie accommodatie - net in deze vakantieweek - niet kunnen tonen aan onze bezoekers."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief