Groene Pluim voor firma Lindhout

BERGEN OP ZOOM - Voor de derde maal is de Groene Pluim uitgereikt en deze week was het Gert Jan Lindhout, directeur van Lindhout Schilder- en Vastgoedonderhoud, die in de prijzen viel. Zijn gedrevenheid en persoonlijke betrokkenheid om het bedrijventerrein Lage Meren/Meilust (LMM) energieneutraal gestalte te geven oogstten veel lof. Wethouder Yvonne Kammeijer benadrukte dat de gemeente Bergen op Zoom dergelijke initiatieven buitengewoon op prijs stelt. 


De Groen Pluim is een stimuleringsprijs die vanuit regionale ondernemersverenigingen wordt uitgereikt in Nederland. Om voor deze prijs in aanmerking te komen, dient een bedrijf actief bij te dragen aan doelstellingen op het gebied van energiebesparing, afvalreductie en hergebruik van materialen. Ook dient een belangrijke bijdrage te worden geleverd aan innovatieve verduurzaming van het productieproces. Het doel van de Groene Pluim is om bedrijven te erkennen op het gebied van duurzaam ondernemen, waarmee een voorbeeldfunctie ontstaat voor andere bedrijven.

Bedrijven worden voorgedragen bij de BZW, de Brabant-Zeeuwse Werkgeversorganisatie, die selecteert en na advies van een deskundige jury de prijs toekent. De jury, ofwel de accreditatiecommissie heeft het bedrijf getoetst en geconstateerd dat Lindhout BV op alle fronten aan de voorwaarden voor de prijs voldoet, met lof.

Lindhout BV Lindhout Schilder- en Vastgoedonderhoud is gevestigd aan de Ravelstraat 155 te Bergen op Zoom maar heeft ook tal van nevenvestigingen. Door duurzame en resultaatgerichte onderhoudsconcepten wordt gezorgd voor het lange termijn onderhoud van panden en objecten. Lindhout is voorloper in het stimuleren van een milieuvriendelijke aanpak van alle werkzaamheden. Zo wordt er gewerkt met water gedragen verven, kwasten die niet meer bruikbaar zijn worden gescheiden afgevoerd en zijn schuurmachines voorzien van afzuigfilters.

Alle bedrijfsauto’s zijn voorzien van de Euro 6-plus normering en er is zelfs onderzoek naar de mogelijkheden van elektrisch rijden. Op het gebied van energiebeheersing heeft Lindhout BV de doelstelling energieneutraal te opereren en nieuwe mogelijkheden te zoeken om duurzame energie op te wekken bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen. Uiteindelijk moet het mogelijk zijn bedrijfsterreinen, waaronder het LMM-terrein energie neutraal te laten functioneren.

Werd Gert Jan Lindhout tijden de toespraken veelvuldig geprezen om zijn inzet, treffender kon het niet verwoord door een van de sprekers: “Het innovatieve zit in het DNA van het familiebedrijf Lindhout.”

BIJDRAGE JAN DIRK HUIJSER 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief