VVD pleit voor snelle aanleg breedband buitengebied

BERGEN OP ZOOM - Joost Pals en Rian Govers (VVD) hebben bij het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de aanleg van glasvezelinternet in het buitengebied.


Al in juli 2014 werd door de gemeenteraad in het raadsprogramma opgenomen dat het college de mogelijkheden moest onderzoeken om zo snel mogelijk invulling te geven aan breedbandinternet. "In het collegeprogramma heeft u deze ambitie overgenomen. Ook de Regio West-Brabant sprak al op 30 juni 2015 uit dat het de eerste Brabantse regio wil worden met een glasvezelnetwerk in het hele buitengebied."

"Allerlei overheden die al jaren roepen dat er 'zo snel mogelijk' snel internet moet worden gerealiseerd in het buitengebied. Overheden die daarmee ook verwachtingen wekken bij burgers en bedrijven. Maar vervolgens niet de daad bij het woord voegen."

De VVD-fractie wil daarom weten welke activiteiten er al hebben plaatsgevonden om snel internet in het buitengebied te realiseren en of het college verwacht dat deze ambitie nog in 2017 gerealiseerd kan worden? Zo niet, wanneer dan wel en wat is in dat geval de betekenis van de uitdrukking 'zo snel mogelijk'? 

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief