Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

(Inter)nationale dansers trekken massaal naar Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM - Honderden dansers van verschillende dansstijlen trekken zondag 26 maart 2017 naar Bergen op Zoom voor de voorrondes van Feel Da Bounce. Onder leiding van Michiel Zandbergen, Ivana Suijkerbuijk en Volkan Tasdan organiseert het Boogie Down Dance Centre voor de tweede keer deze internationale danswedstrijd waarbij gebattled wordt in de stijlen Hiphop, House en Breakdance. De winnaars ontvangen een vliegticket en hotelovernachting in Sardinië waar de finale van Feel da Bounce gehouden wordt.


Boogie Down organiseerde vorig jaar de eerste voorronde van Feel da Bounce in Nederland. “Dat is ons goed bevallen”, vertelt Michiel Zandbergen. “Het niveau van de wedstrijd was hoog en er was bijna vijfhonderd man binnen.” Dit jaar wordt gekozen voor een iets andere aanpak. Konden vorig jaar nog teams en solisten meedoen aan de danswedstrijd, dit jaar wordt toegespitst op enkel de solisten en ook de locatie is gewijzigd: de Stoelemat wordt verruild voor Gebouw-T. “De belangrijkste reden voor deze keuzes is dat we in de toekomst willen groeien. Als er vorig jaar iets meer mensen hadden ingeschreven, dan was het te groot geweest voor de Stoelemat.” Omdat vorig jaar een succes was, hoopt Zandbergen dit jaar wederom vijfhonderd mensen te trekken met alleen de solisten. “Als dat lukt kunnen we volgend jaar wellicht een combinatie maken van zowel teams, als solisten en dan kunnen we het verdelen over twee zalen. We moeten eerst een goede reputatie opbouwen.”

Ambities De voorrondes van Feel da Bounce zijn voor Michiel slechts een opstapje naar een veel groter dansevenement. “Mijn droom is om Bergen op Zoom een keer om te toveren tot Hiphop-stad.” Een driedaags festival waarbij niet alleen gedanst wordt, maar waar ook lezingen en voordrachten plaatsvinden door pioniers uit de hiphop-scene. Daarnaast valt te denken aan een discussieplatform waarbij mensen van naam uit de scene in discussie gaan over bepaalde stijlen. “Hiphop bestaat uit vier elementen: dans, graffiti, rap en deejayen, maar volgens sommigen is het vijfde element knowledge (kennis). Zo’n discussieforum en lezingen zie je steeds vaker bij dit soort evenementen.” In de ultieme droom van Michiel wordt samengewerkt met De Maagd, Gebouw-T en de Stoelemat waardoor op verschillende locaties in Bergen op Zoom iets te beleven valt. “Dat zou enorm goed zijn voor de Bergse economie, want je zet jezelf internationaal op de kaart.” Combineer dit nog met een pre- of afterparty en je hebt een meerdaags festival in hartje Bergen op Zoom.

Feel da Bounce Crews uit Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk komen zondag 26 maart in ieder geval al naar Bergen op Zoom. “Daarnaast heb ik nog mails ontvangen vanuit Marokko, Engeland en Congo.” Daarnaast doen er nog enorm veel Nederlandse dansers mee, waaronder dertig tot veertig dansers van Boogie Down. “Het wordt een lastige strijd, want het niveau wordt heel erg hoog. Sommige dansers trekken de hele wereld over om aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen. Een jongen uit Marokko is rond die tijd in Duitsland en probeert dus ook onze kwalificatiewedstrijd mee te pakken.” De drie winnaars in Bergen op Zoom strijden uiteindelijk in Sardinië tegen de vijftien beste dansers van de wereld om de felbegeerde titel. Om partijdigheid te voorkomen heeft Boogie Down de crème de la crème van de hiphopwereld uitgenodigd om te jureren. Zo komen B-boy Nippon en Puffo (Italie), Oomoo (Frankrijk), C.K. (België) en de Nederlandse Loyd (bekend van Battle on the Dancefloor) naar Bergen op Zoom. “Ik ben ontzettend blij met de juryleden. Wij organiseren dit op basis van liefde voor de sport en we houden het draaiende met subsidies, sponsoren en de kaartverkoop. We hebben het dan ook te danken aan ons netwerk dat deze juryleden voor een schappelijke prijs willen jureren.”

Wie benieuwd is naar de battles en wie Boogie Down wil steunen kan zeker een kijkje komen nemen. Tickets zijn te koop via www.gebouw-t.nl.FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief