Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

PostNL haalt flink aantal brievenbussen weg

BERGEN OP ZOOM - Het aantal brievenbussen in de gemeente Bergen op Zoom wordt de komende maanden flink teruggeschroefd. Van de in totaal 53 oranje brievenbussen verdwijnen er 27, al plaatst PostNL wel nog zes nieuwe exemplaren in de gemeente.


De maatregel heeft als gevolg dat onder meer de enige brievenbus in Kladde bij Lepelstraat verdwijnt. In Halsteren worden in totaal vijf exemplaren weggehaald, onder meer aan de Beeklaan en in de Rode Schouw. De overige brievenbussen verdwijnen in Bergen op Zoom. Er komen nieuwe postbussen te staan aan de Vierlinghweg, Kruisakkers, Antwerpsestraatweg, Drebbelstraat en Holleweg in Bergen op Zoom en één aan de Nijverheidsweg in Halsteren.

Overleg

De aanpassing van het brievenbusnetwerk is een gevolg van het feit dat Nederlanders steeds minder post versturen. PostNL kiest ervoor om brievenbussen die weinig gebruikt worden weg te halen of te verplaatsen naar plekken waar veel mensen komen. De postorganisatie heeft daarvoor overleg gevoerd met lokale vertegenwoordigers van ouderenorganisaties zoals de ANBO en de KBO.

In het nieuwe netwerk is rekening gehouden met de afstandseis die vaststaat in de Postwet. Ook zijn brievenbussen in de buurt van zorginstellingen zoveel mogelijk behouden. De veranderingen worden in de periode vanaf 13 maart tot 23 juni doorgevoerd.

Bekijk hier het complete overzicht van de wijzigingen in de gemeente Bergen op ZoomFOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief