Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Gerard Lazarom stopt na vijf seizoenen bij FC Bergen

BERGEN OP ZOOM – Na vijf jaar aan het roer te hebben gestaan bij de hoofdmacht van FC Bergen heeft Gerard Lazarom besloten aan het einde van het seizoen te stoppen bij de Bergse voetbalvereniging. Ondanks dat hij het een moeilijk besluit vond, is hij ervan overtuigd dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Als Lazarom ergens voor gaat, dan gaat hij er ook voor de volle 100 procent voor. Zo ook toen hij ongeveer vijf jaar geleden de uitdaging aanging bij FC Bergen. Met een hoop ervaring in het trainersvak op zak, hij is al 25 jaar trainer en heeft alle Bergse clubs onder zijn hoede gehad, begon hij vol positieve moed aan zijn nieuwe ‘job’. Zijn doelstelling was vooraf even kort als helder: plezier beleven met elkaar, maar toch hard werken zodat er gepresteerd kan worden. Na vijf mooie jaren, in het tweede jaar kampioen in de vierde klasse en op dit moment voor het derde seizoen in de derde klasse, vertrekt hij dus bij de club. De reden dat hij vertrekt is het gebrek aan doorgroeimogelijkheden bij de club, waardoor hij elders op zoek wil gaan naar een nieuwe uitdaging.

FC Bergen Op zijn periode bij de club kijkt Lazarom met plezier terug, iets wat zijn beslissing om te stoppen er niet makkelijk op maakte. "Ik heb altijd met veel plezier bij de club gewerkt en vind de groep waar ik mee mag werken fantastisch. Er is altijd sprake geweest van een klik tussen mij en de spelersgroep, dus dat zal ik wel missen." Desondanks is hij niet helemaal tevreden over de ontwikkeling die de club in de afgelopen vijf seizoenen heeft doorgemaakt. "Van tevoren hadden we samen afgesproken dat we op de lange termijn een stabiele derdeklasser wilde worden. We hebben sportief wel een hoger niveau bereikt, maar de club is niet stabiel genoeg. Ik vind het jammer dat we dat niet voor elkaar hebben weten te krijgen met zijn allen."

Hoogtepunten Over zijn absolute hoogtepunt bij de club hoeft hij niet lang na te denken. "Dat is natuurlijk het kampioenschap geweest in het tweede jaar. Op welk niveau je ook speelt, een kampioenschap is altijd geweldig." Naast het voetballende gedeelte heeft Lazarom ook enorm genoten van de club zelf en de supporters. "De gezelligheid op zondag na de wedstrijd en de betrokkenheid van de supporters zal ik niet snel vergeten en ga ik best wel missen. Daarnaast heb ik met de mensen waarmee ik in al die jaren een band heb opgebouwd afgesproken om elkaar na dit seizoen te blijven zien."

Bergse mentaliteit Op de vraag waarom hij en FC Bergen zo goed bij elkaar passen komt een antwoord wat past bij zijn gehele trainersloopbaan in de Bergse voetbalwereld. "De Bergse mentaliteit past gewoon goed bij mij; prestaties leveren in combinatie met beleving, plezier en vriendschap. Als je die drie dingen kunt combineren, is het toch fantastisch dat ik dat als trainer kan begeleiden en van dichtbij mee mag maken?", aldus een tevreden Lazarom. Gezien zijn passie en bevlogenheid is het dan ook niet gek dat hij het voetbal nog geen definitief vaarwel zegt na dit seizoen. Volgend seizoen zal hij namelijk als assistent-trainer betrokken zijn bij het eerste elftal van MOC’17 tevens wordt hij hoofd van de technische jeugdcommissie. Het voetbalbloed kruipt waar het niet gaan kan zullen we maar zeggen, bij Lazarom zal dat in Bergen op Zoom nog wel even het geval zijn.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432882519012-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/bergen-op-zoom&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief