Gertrudiskapel gesloten


BERGEN OP ZOOM - De Gertrudiskapel aan de Scheldelaan zou geopend zijn voor het publiek op zaterdag19 maart.

Deze openstelling werd georganiseerd vanwege de Gertrudistocht van de Wandelende Krabben en vanwege de naamdag van de stadspatrones Gertrudis van Nijvel, aan wie de kapel opgedragen is. Wie zaterdag een bezoek wilde brengen aan de kapel, stond echter voor een gesloten deur. Daarvoor biedt Stichting Sint Gertrudiskapel oprecht haar excuses aan.

De openstelling was voorbereid, kapel schoongemaakt, er stonden bloemen voor Sint Gertrudis en de kaarsen brandden. Maar van vrijwilligers die tekst en uitleg wilden geven, was later op de ochtend geen spoor te bekennen. Reden daarvoor was de wijziging van de route van de Wandelende Krabben: wandelaars kwamen dit jaar niet langs de kapel. Daarvan was de Stichting Sint Gertrudiskapel niet op de hoogte. Na 2 uur zonder bezoek werd daarom besloten de deur te sluiten.

Voor enkele bezoekers die afgekomen waren op de openstelling, betekende dit een grote teleurstelling. Daarom geeft de stichting hen graag de gelegenheid de kapel alsnog te bezoeken met een persoonlijke gids. Een eventueel verzoek daartoe kan gestuurd worden naar info@sintgertrudiskapelboz.nl. Tevens overweegt de stichting om de kapel in de maand mei (Mariamaand) open te stellen. Berichtgeving daarover volgt via de media. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief