Beeldentuin als brugfunctie naar de buitenwereld


BERGEN OP ZOOM - Het gras is groen, de beelden in het park zijn geplaatst en de kunstexpositie in het oude pand van het ABG is ingericht.

Op zaterdag 19 september vindt de officiële opening van de beeldentuin bij Het Nieuwe ABG plaats. Expo Thuis opent de deuren van het oude ABG met de expositie 'Expo Thuis ABG'. Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen, de toegang is geheel gratis. Het ruime glooiende terrein van circa 500 m2 met paden, bomen en gras bij Het Nieuwe ABG ligt er prachtig bij. De 18 beelden en een beeldhouwers-werkplaats komen er goed tot hun recht in een plek die uitnodigt om te bezoeken en rond te wandelen.

Beeldhouwers en kunstenaars

Op dit moment exposeren de beeldhouwers Jan Kettelerij, Paula Withagen, Marcel van Zijp, Frank Beek, Gerard Fransen, Annie Andriessen en Anne-Marie Dagelinckx in totaal 18 beelden in de tuin. Periodiek wordt de samenstelling van de beelden gewisseld. Alle getoonde werken zijn te koop. Tevens is er op het terrein een container geplaatst, voorzien van hedendaagse kleurige graffiti street art, van de artiesten Remco van der Beemt en Robbe Baartmans waar de beeldhouwers letterlijk in aan de slag gaan. Belangstellenden kunnen zo het beeld in wording volgen. Speciaal ter gelegenheid van de opening van de beeldentuin is er een expositie ingericht in het oude ABG-gebouw aan de Van Dedemstraat. In deze samenwerking tussen Expo Thuis en kunststichting Arsis tonen 16 kunstenaars een selectie van hun werk. Deelnemende kunstenaars zijn: Anne-Marie Dagelinckx, Ank van Meer, Christine Veraart, Corina van Eekelen, Elke Zimmerman, Frans van Drunen, Henk Nuijten, Hendrik Boot, Irene Weug, Jan Kettelerij, Janine Chedd, Louis Jansen, Marijke Burgs, MUS, Waswad en Wouter Goudswaard. Deze expositie is van 19 september tot en met 1 november elke zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 13.00-17.00 uur.

Groene oase

De beeldentuin als groene oase fungeert als brugfunctie tussen de bewoners van Het Nieuwe ABG en 'de buitenwereld'. Gedurende de gehele dag is de tuin vrij toegankelijk en in de avonduren worden de beelden verlicht. Het park is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen tanteLouise-Vivensis, stichting Arsis, stichting Expo Thuis en landschapsarchitect Maarten Grasveld. De tuin ligt aan de Zuidoost singel in Bergen op Zoom achter woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG. 

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief