100 kaarsjes voor Julia Linders-De Dooij

BERGEN OP ZOOM/HOOGERHEIDE – Kinderen worden groot en gaan hun eigen weg, maar bijna alle nakomelingen van mevrouw Julia Linders-De Dooij zwermden uit binnen de regio West-Brabant, dus aan bezoek geen gebrek. Zeker niet op haar honderdste verjaardag, er komen vier generaties op visite en de familie neemt zelfs twee dagen de tijd om haar te feliciteren.


Wanneer je de tijdlijn van de geschiedenis naast die van mevrouw Linders-De Dooij legt, besef je weer hoe sterk de wereld is veranderd in de afgelopen honderd jaar. Mevrouw Linders-De Dooij was tot op zeer hoge leeftijd zeer actief en vitaal en bleef van alles goed op de hoogte. Nieuwe technologische ontwikkelingen fascineerden haar, zoals de TomTom.

Ze hield van reizen en ging met clubs door heel Europa. Haar wens om ooit te vliegen werd op haar negentigste verjaardag vervuld. In een klein vliegtuig vloog ze een rondje boven Bergen op Zoom en Hoogerheide, waardoor ze haar woon- en geboorteplaats eens vanuit een ander perspectief kon bekijken.

Lees het volledige artikel in de Bode van 26 november.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief