Afbeelding

’t Geheim van Bergen vernieuwd met farm-to-table concept

Bedrijvig Nieuws

Voor eigenaren van restaurant ’t Geheim van Bergen, Maarten en Josephine Hamel, is hun droom werkelijkheid geworden: een eigen boerderij met eigen varkens. Vanaf woensdag 7 juni staat hun eigen varkensvlees op het menu. Naar eigen zeggen een waardevolle aanvulling voor ’t Geheim van Bergen. Ook gaan ze op vrijdagen, zaterdagen en zondagen open voor de lunch. Daarnaast krijgt het restaurant een opfrisbeurt, zodat het vernieuwde concept terugkomt in de uitstraling van de zaak. ’t Geheim van Bergen kenmerkt zich door een visie die volgens Maarten en Josephine het best omschreven kan worden als ‘bourgondisch luxe’. “We hebben passie voor ons vak en kiezen altijd voor kwaliteitsproducten. Zo werken we met vrijlooprund uit Australië, onze oesters komen uit de Oosterschelde, de kreeften uit Yerseke en vanaf nu werken we dus ook met onze eigen varkens”, legt Maarten uit. Hiermee focust het stel heel bewust op dieren die een goed en vrij leven hebben geleid. “Na veel onderzoek hebben we besloten om Berkshire varkens te houden. Dit soort was ooit bijna uitgestorven omdat het niet interessant was voor de vleesfokkerij. Ze groeien namelijk langzaam en hebben relatief weinig biggen. Maar juist daarom vinden wij het zo mooi om deze varkens te gebruiken. Het is geen heel toegankelijk product, maar levert vlees van superkwaliteit. Daarmee kunnen we ons onderscheiden.” Farm-to-table Met de eigen varkens neemt het restaurant het hele productieproces van het vlees, vanaf de boerderij tot op het bord, in eigen beheer. Dit is tamelijk uniek. “Farm-to-table is voor ’t Geheim van Bergen echt het vooraanstaand concept, waar we nog meer de nadruk op gaan leggen. De eigen varkens zijn hier een belangrijk onderdeel van.” Bovendien biedt deze manier van werken veel uitdaging aan de koks. “We gaan werken met continu wisselende gerechten die steeds worden aangepast aan het vlees dat er is. Dit varieert van buikspek tot kopvlees en van varkenshaas tot ribvlees. Daar kijk ik enorm naar uit”, vertelt Maarten enthousiast. Charcuterie Met de vernieuwing van het restaurant krijgt de charcuterie een prominente plaats in de zaak. “De charcuterie wordt echt een item. Als je het restaurant binnenkomt, krijg je er al zin in. Daarnaast gaan we onze eigen ham en worst in de zaak of terplekke bij de mensen aan tafel snijden. De menukaart houden we compact, zodat we op kwaliteit kunnen focussen in plaats van kwantiteit. We bereiden robuuste en stoere gerechten zoals steak, maar dan met een luxe twist. Ook werken we graag met verrassende combinaties zoals coquilles en buikspek. Dat is wat wij willen bieden: de kwaliteit van pure producten en een unieke smaakbeleving, op een mooie manier gepresenteerd in een nieuwe setting.” Heropening Woensdag 7 juni is het zover, dan vindt de heropening van ’t Geheim van Bergen plaats. Ter promotie krijgt iedereen die een charcuterieplateau bestelt een lekker glas bubbels gratis. Daarnaast wordt er een actie gehouden, in samenwerking met sieradenontwerpster Inge Rens, waarbij een diamant wordt verloot. Genoeg redenen om ‘bourgondisch luxe’ uit eten te gaan bij het vernieuwde ’t Geheim van Bergen. ’t Geheim van Bergen, Bosstraat 20, Bergen op Zoom, tel. +31 (0)164 653 943, www.geheimvanbergen.nl BIJDRAGE LISA HABETS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief