Familiebedrijf Roosenboom betrekt nieuwe locatie
Foto: Jan Dirk Huijser

Familiebedrijf Roosenboom betrekt nieuwe locatie

  Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Op 3 juni 2017 was er het feestje ter ere van het 25-jarig bestaan, een jaar later in december vierde Roosenboom Expeditie het heugelijke feit dat de nieuwe bedrijfslocatie aan de Slingerweg 5 te Bergen op Zoom in gebruik genomen werd. De onderneming heeft het aantal vestigingen daarmee teruggebracht van 3 naar 2, de huidige locatie en een vestiging aan de Lelyweg.


Leon Roosenboom richtte in 1992 Roosenboom Transport en Expeditie op, wat later werd uitgebreid met Roosenboom Logistiek. In de loop der jaren is het bedrijf gestaag gegroeid maar altijd dichtbij de oorsprong gebleven, een loyaal en betrouwbaar transportbedrijf, dat goed luistert naar en samenwerkt met de klant. De activiteiten vinden hoofdzakelijk plaats in het gebied waar het begon, Duitsland en de Benelux, al schrikt men niet terug van werkzaamheden in heel Europa.

Breed scala aan activiteiten

Roosenboom Transport en Expeditie is met recht een veelzijdige onderneming te noemen. Naast het traditionele transport- en expeditie gebeuren, beschikt Roosenboom over meer dan 15.000 m2 opslag- en magazijnruimtes te Bergen op Zoom, goed bereikbaar en centraal gelegen tussen de havensteden Rotterdam en Antwerpen. Met deze magazijnen kan Roosenboom veel betekenen op het gebied van opslag, handling en voorraadbeheer. Voor de toekomst wordt veel verwacht van de zogenaamde ‘VAL-Activiteiten’, de ‘value added logistics’. Deze aanvullende diensten kunnen het best omschreven worden als het ompakken en herconditioneren van goederen, van groot naar klein, maar ook andersom. Leon Roosenboom geeft aan dat er veel mogelijk is op dit gebied. “We kunnen vrijwel alle plasticmaterialen ompakken, verpakken en herverpakken in zakgoed, bigbags, octabins en bulk”. De goederen worden veelal in bulk aangeleverd. Zo beschikt het bedrijf over een afvulzakmachine voor het herpakken van granulaat en maalgoed en een automatisch big bag-vulstation, waarmee de inhoud van een silowagen in minder dan 60 minuten wordt omgepakt in bigbags. Uiteraard moet het dan nog wel naar de plaats van bestemming vervoerd worden.

Collega’s

Roosenboom Transport en Expeditie heeft voor distributie niet enkel 18 auto’s binnen de Benelux, maar heeft door middel van betrouwbare charters dagelijks de beschikking over gemiddeld 30 extra vrachtwagens. Deze worden voornamelijk ingezet voor transporten van en naar Duitsland.

Buiten de Nederlandse charters maakt het ook gebruik van Duitse, Deense, Poolse en overige voormalig Oostbloklanden. “Natuurlijk bracht de sterke groei van de afgelopen jaren hierin ook de nodige problemen met zich mee, maar door goede afspraken met onze partners beschikt Roosenboom momenteel over een betrouwbaar en concurrerend netwerk”, aldus Robin Roosenboom.

Op de planning bij Roosenboom wordt naast in het Nederlands ook zeer veel in het Engels en Duits gecommuniceerd. Goede communicatie is volgens Roosenboom namelijk essentieel voor een goede samenwerking tussen vervoerder en klant.

Een echt familiebedrijf

Roosenboom Transport en Expeditie is niet alleen een echt Bergs Bedrijf maar ook echt een familiebedrijf. Naast oprichter vader Leon zijn ook echtgenote Femy en de beide zoons Robin en Stefan in de onderneming werkzaam. Zoon Robin geeft aan dat hij en zijn broer Stefan ondanks een afgeronde VWO- opleiding en een opgestarte studie uiteindelijk toch voor het bedrijf kozen. “We werken al vanaf jongs af aan mee in het bedrijf en vonden het toch leuker dan studeren”, vertelt hij, “we kennen het bedrijf door en door, zijn op alle plaatsen inzetbaar en het helpt ons bij de planning en de organisatie”. Het voortbestaan is hiermee vanuit de familie verzekerd.

Roosenboom Transport en Expeditie Slingerweg 5 Bergen op Zoom tel.0164-239690 www.roosenboom-logistiek.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief