Isabelle Holster bij de opening van haar winkel Deesje
Isabelle Holster bij de opening van haar winkel Deesje (Foto: Remko Vermunt)

Deesje - Het zusje van 'Lotje' - geopend in 't Vierkantje

  Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - 't Vierkantje in het winkelhart van Bergen op Zoom is sinds afgelopen week een nieuwe winkel rijker. In de Kortemeestraat is Deesje geopend, het kleinere zusje van Lotje dat al langere tijd op de Bergse Plaat gevestigd zit. Eigenaresse Isabelle Holster is blij met deze nieuwe stap. "Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat lopen."


Isabelle begon ruim twee jaar geleden, samen met haar moeder Nicolette, de winkel Lotje op de Bergse Plaat. "In die tijd zat er bijna niets meer op de Plaat", vertelt Isabelle. "Daarom zijn mijn moeder en ik, eigenlijk als hobby, een winkel begonnen met alles wat je zoekt. Inmiddels runnen we het eigenlijk met de hele familie." De winkel bestaat voor een groot deel uit dameskleding en accessoires, maar je kan er ook terecht voor cadeautjes, woondecoratie en bijvoorbeeld geurkaarsen. "Maar ook lokale producten van bijvoorbeeld Franken Fruit." Het concept sloeg aan en inmiddels loopt de zaak 'als een tierelier'.

Uitbreiding

"We hebben in twee jaar tijd een mooie klantenkring opgebouwd en daarnaast zijn er ook toeristen en dagjesmensen die ons weten te vinden", vertelt Isabelle. Zo komen onder andere Belgen speciaal voor Lotje naar Bergen op Zoom. "Omdat wij merken verkopen die je elders niet kan krijgen, zoals Yankee Candle en Blond." Toch merkte Isabelle en haar moeder dat sommige klanten voornamelijk shoppen in de binnenstad. "En ze komen eigenlijk niet zo snel naar de Bergse Plaat." De dames merkten dat er nog een heel gebied is, wat hen nog niet kent. Daarom ontstond ongeveer een jaar geleden het idee om ook een winkel te starten in het centrum, maar de zoektocht naar een geschikt pand liep steeds op niets uit. "Toevallig liep ik laatst met mijn vader en moeder in de stad en ik werd meteen verliefd op de gevel van dit pand", vertelt Isabelle in haar nieuwe winkel Deesje. De inrichting sloot ook precies aan bij de look & feel van Lotje. "Alles is prachtig, dus we konden op redelijk korte termijn al open."

Deesje

De nieuwe winkel is een stuk kleiner dan de winkel op de Bergse Plaat, toch ervaar je in de nieuwe winkel dezelfde feeling en er is een enorm aanbod van leuke producten. "De winkel staat best vol, maar hij kan nog voller hoor", lacht Isabelle. Ook hier zijn de Yankee Candles te koop, er is een uitgebreid aanbod van Blond-producten en lekkernijen van Franken Fruit. "Maar we hebben ook merken zoals Zoedt en Kaartje van Papier." De komende tijd komen daar alleen nog maar meer merken bij. "Ik ben vooral benieuwd wat voor mensen er op deze winkel af gaan komen", vertelt Isabelle. "Tot nu toe heb ik al veel toeristen gezien, maar we zien wel waar het heengaat. Toen we Lotje openden hadden we nooit gedacht dat we een tweede winkel zouden openen, dus dit belooft veel goeds voor de toekomst."

Deesje | Kortemeestraat 3 | 4611 TK Bergen op Zoom | Facebook: DeesjeBergenopZoom

Joke Ossewaarde

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief