Wethouder Patrick van der Velden en Sjerk Slagmolen.
Wethouder Patrick van der Velden en Sjerk Slagmolen. (Foto: Gea Vriens)

Sjerk Slagmolen wooninrichters is verhuisd

  Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Sjerk Slagmolen wooninrichters gelooft in de kracht van de binnenstad. In 2015 verhuist het bedrijf Sjerk Slagmolen wooninrichters, van oorsprong gestart in het grensplaatsje Putte, naar de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. Voorheen was hier Ben de Graaff Tapijt gevestigd waar Sjerk zelf op zeventienjarige leeftijd begon als stoffeerder. Nu, vijf jaar later, besluit Sjerk te verhuizen naar de binnenstad van Bergen op Zoom.


DOOR GEA VRIENS

Waarom het Vierkantje

De Kortemeestraat 27, de nieuwe locatie van Sjerk Slagmolen wooninrichters, is niet zomaar een keuze. Omdat er vele winkelpanden leeg stonden moest er dus iets unieks gebeuren in het Vierkantje. Het laatste jaar zijn er veel speciaalzaken in diverse branches bij gekomen. Het Vierkantje is één van de mooiste winkelgebieden in Bergen op zoom met monumentale, karaktervolle panden. "Met dank aan wethouder Patrick van der Velden, die streeft naar een succesvol winkelgebied in het Vierkantje, was het mogelijk een investering te doen om een rijksmonument met zwaar achterstallig onderhoud om te zetten naar een dynamisch maar toch historisch winkelpand", vertelt Sjerk.

Een unieke winkel

De vraag voor Sjerk was: wat voor speciaalzaak maakt het Vierkantje in het centrum speciaal. Want een bijzonder winkelgebied trekt bijzondere mensen. "Een plaats dus waar veelal goede ondernemers zitten die net een stapje meer doen voor een tevreden klant," vertelt Sjerk. Bergen op Zoom trekt als stad met een historisch karakter ook toeristen aan. Op de eerste openingsdag kwamen er al dagjesmensen uit Amsterdam, Rotterdam en Brussel in de zaak. "En laat nu net onze nieuwe winkel de aandacht trekken zodat men bij ons kwam kijken voor een nieuwe pvc vloer in plaats van op een woonboulevard," vertelt Sjerk enthousiast.

De enige in Europa

Sjerk Slagmolen wooninrichters is al jarenlang gespecialiseerd in kwalitatief goede pvc vinyl vloeren. Ze hebben ervaren stoffeerders in dienst waaronder de drievoudig Nederlands kampioen woning stofferen en een team stylisten en adviseurs. Bij de merkfabrikant uit België, Moduleo pvc vloeren, is Sjerk Slagmolen al jaren de grootste afnemer. In 2017 lanceerde Moduleo de Moods lijn, een exclusieve pvc vloeren lijn met allerlei patronen in hout- of betonlook, en visgraatvloeren in diverse formaten en kleuren. Deze hele lijn is groots tentoongesteld in een gallerylook aan de Kortemeestraat en is daarmee de enige en meest unieke pvc vloerenwinkel van Europa. De winkel trekt niet alleen particulieren uit Nederland en België maar ook interieurarchitecten uit binnen- en buitenland.

Toekomst

De reactie van veel klanten is steeds: de Kortemeestraat is toch veel te klein voor jullie. Sjerk vertelt: "het kantoor komt boven de winkel en begin 2020 openen we een vloerengroothandel met tapijt-, pvc vinyl vloeren enz. in Bergen op Zoom langs de A4." Het is een distributiepunt voor de stoffeerders en een ophaalpunt voor bedrijven en particulieren. We gaan veelal a-merk vloeren op voorraad nemen en aanbieden tegen groothandelsprijzen. De locatie is nog even geheim tot januari 2020. De focus ligt nu op de totale leegverkoop van de Rooseveltlaan die eind van 2019 leeg moet zijn. "Dus iemand die zijn voordeel nu wil doen moet zeker eens langs komen," aldus Sjerk.

Sjerk Slagmolen wooninrichters, Kortemeestraat 27, 4611 TL Bergen op Zoom. Tel: 0164-788393 www.sjerkslagmolen.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief