Uitvaartzorg Lenny: Rakend, Open, Eigentijds, Liefdevol en Samen
<p>Lenny Roels begeleidt de familie bij hun uitvaart.</p>

Lenny Roels begeleidt de familie bij hun uitvaart.

(Foto: Lenny Roels Uitvaartzorg)

Uitvaartzorg Lenny: Rakend, Open, Eigentijds, Liefdevol en Samen

  Bedrijvig Nieuws

HALSTEREN – De weerloosheid van verdriet ombuigen naar de veerkracht van herinneringen. Met die missie voor ogen startte Lenny Roels-Janssens vijf geleden haar eigen uitvaartonderneming. “Want als het afscheid helemaal klopt, helpt dit de nabestaanden om verder te kunnen”, ervaart Lenny keer op keer. Dat hier geen woord aan is gelogen blijkt wel uit de vele dankbare reacties van families die zij begeleid heeft. “Een uitvaart kan niet persoonlijk genoeg zijn. Daar zet ik me met hart en ziel voor in.”


DOOR ELS ROMMERS

Zorgzaam en dienstbaar zijn, zat er bij Lenny altijd al in, net als punctualiteit. Daarnaast is ze bijzonder empathisch, heeft zij oog voor detail en gevoel voor sfeer. Tel daar haar daadkracht en bevlogenheid bij op en je begrijpt waarom ze in korte tijd zo’n uitstekende reputatie heeft opgebouwd. “De letters van mijn achternaam, ROELS, hebben de bouwstenen gevormd van het fundament waarop mijn visie en werkwijze zijn gestoeld”, vertelt Lenny. “Ieder op zich zijn ze belangrijk en toch onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Rakend
“Het vormgeven van een mooie, waardige uitvaart die mensen in het hart raakt, vraagt tijd en persoonlijke betrokkenheid. Families die een naaste verliezen zijn verzekerd van mijn exclusieve aandacht. Door naar hun verhalen en wensen te luisteren, ook tussen de regels door, krijg ik een helder beeld, dat ik vertaal naar een warm afscheid waar iedereen de overledene in herkent.”

Open
“Dat families mij vragen het afscheid van hun dierbare overledene te verzorgen en mij even heel dichtbij laten komen, beschouw ik als een voorrecht. Het vertrouwen dat zij mij schenken, beantwoord ik met een tomeloze inzet en openheid van zaken. Eerlijkheid, respect en integriteit staan bij mij voorop, tegelijkertijd ben ik transparant over wat ik doe, open ik nieuwe mogelijkheden en ben ik als persoon heel benaderbaar.”

Eigentijds
“Ik ben een groot voorstander van het doorbreken van taboes en oude stigma’s rondom uitvaarten. Aan standaarden doe ik niet. In samenspraak met de nabestaanden zorg ik dat alle onderdelen van de uitvaart -in woord, beeld en geluid- het leven van de overledene ademen: van de rouwkaart tot de kaarsen en van de muziek tot de kist of wikkeldoeken. Voor die laatste serene manier van opbaren kiest men steeds vaker, merk ik.”

Liefdevol
“Liefdevol maak ik het afscheid tot een waardevolle herinnering. Liefdevol zijn ook de gedichten die onze huisdichteres voor iedere overledene apart schrijft. En liefdevol nodig ik nabestaanden uit om betrokken te zijn bij iedere stap van het afscheid. Men is bijvoorbeeld meer dan welkom om te helpen bij de verzorging of om aanwijzingen te geven. Met de juiste verzorging geef je de overledene namelijk een stukje eigenwaarde terug. Dat doet nabestaanden zichtbaar goed. Ik stimuleer, maar stuur niet en respecteer grenzen.”

Samen
Of families zelf veel inbrengen of alles aan mij overlaten, uiteindelijk doen we het samen. De liefde van de nabestaanden voor de overledene geeft mij de inspiratie en brandstof om dit mooie en dankbare werk dag én nacht te kunnen doen. Maar ook dankzij de onvoorwaardelijke steun die ik krijg van mijn lieve gezin. Ook dat is Samen…”

Uitvaartzorg Lenny
Daansbergen 46, 4661 RG Halsteren, 06-21813527
www.uitvaartzorglennyroels.nl
info@uitvaartzorglennyroels.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief