Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Lars Hommes start met Onderhoudsbedrijf R.I.O.

  Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – De ideale combinatie van zorg voor het gezin en werken. Dat ontstond voor Lars Hommes heel natuurlijk vanuit de papadag. Nu start hij fulltime voor zichzelf met Onderhoudsbedrijf R.I.O., waarbij R.I.O. staat voor Reparatie, Installatie en Onderhoud. Privé en werk lopen door elkaar heen, maar dat vind hij juist fijn. “’s Ochtends zorg ik ervoor dat de kinderen goed weggaan naar school, daarna ga ik aan het werk”, vertelt Lars.


“De meeste mensen vinden het toch niet prettig als ik om 7.00 uur ’s ochtends op de stoep sta. Bovendien kunnen de mensen mij ’s avonds ook altijd bellen. Ik werk maandag tot en met zaterdag, én tot 22.00 uur ’s avonds. Dus echt wanneer het voor klanten het beste uitkomt”, benadrukt Lars. Die flexibiliteit in werktijden is één van de redenen waarom Lars als eenpitter is gestart. “Zo kan ik mijn eigen pad kiezen en kan ik het werk goed combineren met ons gezin. Ik ga niet voor de hoofdprijs, ik wil juist klein blijven. Liever twintig klanten op een dag dan één waar ik weken voor werk. Want ik ben er om de mensen te helpen, daar krijg ik ook een goed gevoel van.”

Witgoedreparatie De overgang van vast werk naar eigen onderneming ging heel natuurlijk. Lars startte, toen zijn kinderen groter werden en naar school gingen, in de vrije uurtjes van zijn papadag met ondernemen. Omdat hij al vanaf zijn 20e meehielp in de zaak van zijn schoonvader, specialiseerde hij zich zodoende in witgoedreparaties. “Het vak heb ik van hem geleerd. Nu hij met pensioen is gegaan, heb ik het helemaal van hem overgenomen”, vertelt Lars, die door de overname een van de weinige witgoedreparateurs in de regio Bergen op Zoom is.

Gouden handen Lars nam bovendien ontslag bij zijn vorige werkgever om helemaal voor zichzelf te beginnen en zijn eigen tijd in te kunnen delen. Hij richt zich niet alleen op witgoedreparaties. Lars is namelijk van het type gouden handjes en er zijn talloze klussen te verzinnen die hij kan aanpakken. “Iedereen die hulp nodig heeft kan me bellen. Voor lekkende kranen, deurbeslag, bomen rooien, schoorsteen vegen, elektrische installaties, lekkage, dakgoten schoonmaken, een kast in elkaar zetten, noem maar op want ik kan van alles”, laat hij weten.

Vervangen Voor alle werkzaamheden hanteert Onderhoudsbedrijf R.I.O het vaste uurtarief van 35 euro. Vooraf een vaste prijsafspraak maken voor een klus kan natuurlijk ook. Onderhoudsbedrijf R.I.O. rekent geen voorrijkosten voor werkzaamheden in Bergen op Zoom. Bij witgoedreparatie brengt Onderhoudsbedrijf R.I.O. twintig euro aan onderzoekskosten in rekening. Afhankelijk van de uitkomst wordt besproken of het de moeite waard is om het apparaat te repareren. Onderhoudsbedrijf R.I.O. zorgt indien gewenst voor vervangende apparatuur.

Onderhoudsbedrijf R.I.O, Adriaan Brouwerstraat 46, 4625 AP Bergen op Zoom, onderhoudsbedrijfr.i.o@ziggo.nl, 06-52221900, www.onderhoudsbedrijf-rio.nl

Lars Hommes combineert op een flexibele manier de werkzaamheden voor zijn eigen onderhoudsbedrijf met de zorgtaken in het gezin. BIJDRAGE EN FOTO MARJET LUBBERSFotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief