Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Waard en waardin vieren 15 jarig jubileum in Restaurant De Bloemkool

  Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Toon en Rianne Bosters staan alweer 15 jaar aan het roer van Restaurant De Bloemkool. Het is een persoonlijk jubileum, want Toon is de derde generatie eigenaar van het historische restaurant dat al vele jubilea kende. “We zijn er trots op dat het zo loopt en concentreren ons op de jaren die nog voor ons liggen”, vertelt Toon.


In afgelopen twee jaar steeg het aantal horecagelegenheden in Bergen op Zoom hard. Er kwamen 3000 stoelen bij, zoals ze dat in de horeca zeggen. Genoeg keus waarbij restauranthouders zich echt moeten kunnen onderscheiden met iets bijzonders. Restaurant De Bloemkool heeft een enorme reputatie opgebouwd en is al bijna 220 jaar een begrip in Bergen op Zoom en omstreken. Sinds 1797 ontvangt en verzorgt zij haar gasten. “Bij ons is het glas altijd half vol”, stelt Toon dan ook.

Inspiratie Het restaurant is sinds 1960 een familiebedrijf. Toon leerde het vak deels van zijn (groot)ouders maar drukte ook zijn eigen stempel op het geheel. Hij werkte in verschillende restaurants, om te leren hoe anderen het doen en hoe hij het zelf wilde opzetten. “Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen, van villen tot broodbakken, maar er is niet altijd de tijd voor”, vertelt hij. Voor inspiratie gaat hij graag naar Ierland maar het kan net zo goed van de lokale markt komen. Toon: “Eigenlijk kun je overal op ideeën komen, ook tijdens een boswandeling.”

Voelbaar Authenticiteit en ambachtelijkheid is de kern van Restaurant De Bloemkool. Het is een bijzonder restaurant waar de historie gewoon voelbaar is. De waard en waardin zijn net als het restaurant zelf geworteld in de streek. Toon weet precies waar de allerlekkerste en allerbeste producten te vinden zijn. Rianne zorgt als gastvrouw voor de gemoedelijke, ouderwets gezellige sfeer. “We zijn een hecht team dat elkaar versterkt”, benadrukt Toon.

Seizoenen De kaart is Bourgondisch en dikwijls streekgebonden. Het voor- en najaar zijn daarom logischerwijs de best lopende seizoenen. In het najaar komen velen speciaal op de wildkaart af. “Er is niets beters dan echt goed wild eten”, stelt Toon die spontaan ook heerlijke combinaties van wild met voorjaars- of zomergroenten bedenkt. “Eigenlijk is het hele jaar door goed wild te verkrijgen, het is het ultieme scharrelvlees.” Maar een trend veranderen is zo gemakkelijk, dus van 15 oktober tot eind december staat de wildkaart centraal bij de jubilerende waard en waardin van Restaurant De Bloemkool. In het voorjaar staan uiteraard de drie A’s op het menu en de verassende zomerkaart nuttig kan genuttigd worden in de terrastuin. Het is dus altijd fijn vertoeven en proeven bij Restaurant De Bloemkool.

BIJDRAGE MARJET LUBBERSFotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief