Afbeelding
Foto: Hans de Bot

Bezoekers heel enthousiast over de kwaliteit en creativiteit Vastenavendwagens

Door: Amber Kuijs Cultuur

BERGEN OP ZOOM - In een uitbundig schijnende zon hebben duizenden bezoekers zondag nog een keer de Vastenavend wagens kunnen bekijken die in de Bergse optocht hebben meegereden dit jaar. Al vroeg was het enorm druk op de Gedempte Haven en waren de eerste kopers, voor de wagens of onderdelen hiervan, al aan het onderhandelen.

Diverse Gerijkes waren compleet al voor de optocht verkocht en dat is zeker bij diverse clubs een financieel cadeau naast het prijzengeld. Voor de meesten was het zondag alleen maar bewonderen en verwonderen en de winnaars feliciteren. Ook was er genoeg ruimte om eens vragen te stellen over de ongelooflijk prachtige Vastenavend wagens.

Veel bouwclubs zijn tegenwoordig op een andere manier aan het bouwen en ook met andere materialen. Dit is voor vele clubs een uitdaging en moet niet alleen qua materiaal haalbaar zijn maar ook financieel en naar het aantal bouwhandjes. Bij diverse bouwclubs hebben ze gelukkig niet te klagen en zijn er nieuwe mensen bij gekomen. Maar nieuwe creatieve en enthousiaste bouwers zijn altijd welkom en worden uitgenodigd om vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij de bouwclubs. Dit jaar hebben ook diverse clubs gebruik gemaakt van schoolleerlingen uit de regio die hun (af)studeerproject in de praktijk hebben gebracht in en op diverse Vastenavend wagens. Ook van deze samenwerking wordt steeds meer gebruik gemaakt en wordt het niveau van de Gerijkes nog hoger en mooier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief