Het Opstap- en Klein Orkest van Harmonie Kolping’s Zonen gaven twee keer een klein concert. Ook zij presenteerde zich muzikaal tijdens Open 2018 en hopen hier mee mensen te prikkelen om lid te worden.
Het Opstap- en Klein Orkest van Harmonie Kolping’s Zonen gaven twee keer een klein concert. Ook zij presenteerde zich muzikaal tijdens Open 2018 en hopen hier mee mensen te prikkelen om lid te worden. Foto: Hans de Bot

'Open 2018' zeer geslaagd: organisaties presenteren zich op groeiend cultuur evenement

Door: Amber Kuijs Cultuur

BERGEN OP ZOOM – De deuren van de Blokstallen, CKB en gebouw-T waren zaterdag en zondag voor het publiek geopend tijdens Open 2018. In een gevarieerd programma promootte diverse organisaties zich middels optredens of presentatie. Er werden ook diverse open workshops gegeven waar jong en oud kennis konden maken met diverse activiteiten.

Open 2018 is bedoeld om verenigingen een gratis podium te geven zodat ze zich kunnen presenteren aan een breed publiek. De bezoekers waren zeer geïnteresseerd en enthousiast omdat ze zo op een gezellige en ontspannen manier kunnen ontdekken wat de regio Bergen op Zoom te bieden heeft. Er werden ook al hier en daar afspraken gemaakt voor een proefles of een vervolggesprekje.

DOOR: HANS DE BOT

Al maanden is de organisatie van Open 2018, die bestaat uit Studenten van het Zoomvliet College - Zinc. Events & Leisure, Zoomvliet Studio - Podium Evenementen Techniek, gebouw-T, Facilitair Bedrijf en het CKB bezig geweest met de derde editie van het evenement. Thema van Open 2018 was 'The Next Generation'. Omdat organisatie en uitvoering van het evenement ook door veel jongeren gedaan werd en gebruikt wordt als opdracht voor hun opleiding was het ook een zeer goed thema.

Het was dit jaar lastig om clubs en verenigingen te benaderen en daarna enthousiast te krijgen voor het gratis tweedaagse evenement. Het is een geweldig moment om de bezoekers in 'de keuken' te laten kijken en kennis te laten maken of nieuwe leden te werven. De organisatie heeft er alles aan gedaan om een mooi programma te maken voor jong en oud. Het bezoekersaantal was goed en volgens de verwachtingen.

Cultuur
Gert-Jan Huisman, directeur van het Facilitair Bedrijf, is zeer tevreden over de jonge mensen die Open 2018 hebben georganiseerd. Natuurlijk vergeet hij niet alle andere personen die aan het evenement hebben deelgenomen of meegeholpen om van Open 2018 een succes te maken. Met het thema 'The Next Generation' is getracht een brug slaan tussen de bestaande cultuur en de cultuur van de jeugd. Jongeren activiteiten presenteren tussen activiteiten voor de (wat) ouderen. Elkaar ontmoeten en verbinden en nieuwe activiteiten ontdekken.

Cees Meijer, directeur Cultuurbedrijf, kijkt ook tevreden zaterdagmiddag tijdens Open 2018. Het CKB heeft zaterdag middels presentaties en workshops zich gepresenteerd aan het publiek en hun kennis willen laten maken met diverse mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Natuurlijk is het altijd mogelijk om met het CKB en alle andere verenigingen via telefoon of website contact op te nemen voor diverse informatie of aanmelding. Ook is alles terug te vinden in het magazine Applaus, grotendeels gemaakt door leerlingen van Zinc. Events & Leisure.

In het kleurrijke blad zijn naast het grote CKB aanbod ook andere culturele en maatschappelijke instellingen en activiteiten in de omgeving Bergen op Zoom terug te vinden.

Presentatie
Bezoekers liepen gezellig langs de diverse stands en werden geïnformeerd over de activiteiten die de deelnemers aanbieden. Genoten werd er zeker van de vele optredens in het CKB, blokstallen en gebouw-T. Voor de diverse workshops, waaronder Ikebana (Japanse kunst van bloemstukken maken), was er veel belangstelling. Zondag was het in gebouw-T ook mogelijk om in de geluidsstudio en oefenruimtes te kijken en deel te nemen aan DJ-Workshops of te genieten van de diverse (jonge en nieuwe) bands.

Het Zoomvliet Studio hield gelijk een open dag en informeerde bezoekers o.a. over de opleiding Podium Evenementen Techniek. O.a. Het Koor van Tante Door en Popkoor Dazzl verzorgde optredens maar gebruikte Open 2018 ook om een oproep te doen voor nieuwe dirigenten. Samen Loop voor Hoop was op zoek naar nog meer lopers voor het 24 uur wandel evenement 30 juni en 1 juli 2018 en Harmonie Kolping's Zonen zocht nieuwe (jeugd)leden voor hun Opstap-, Klein- en Groot orkest.

Open 2018 was voor alle de deelnemers hét moment om op hun manier de vereniging of organisatie te presenteren, aandacht te vragen en nieuwe leden te werven. Ook volgend jaar zal dit evenement georganiseerd worden en iedereen is hierbij al uitgenodigd om de website www.facilitair-bedrijf.nl te volgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief