DJ Jattick.
DJ Jattick.

Winnaar DJ Clash Jattick gaat vooral genieten op Dancetour

  Cultuur

BERGEN OP ZOOM - Jesse Honhoff - artiestennaam Jattick - opent zondag Dancetour Breda. De 22-jarige dj uit Bergen op Zoom komt ervoor uit Portugal overgevlogen. Zenuwachtig? "Een beetje, maar ik ga vooral genieten van het draaien voor zo'n groot publiek."


Honhoff dankt zijn plek op het podium van Dancetour aan de winst van de DJ Clash in Breda. Nu won hij wel. "Daar ben ik heel blij mee. Ik heb vorig jaar ook al meegedaan, maar toen was ik het helaas niet geworden. Dat heeft me zeker gemotiveerd en ik heb er veel van geleerd. Vorig jaar was ik vooral bezig met de juiste muziek uitkiezen, wat minder met het publiek. Dat ging dit jaar veel beter, net als de battle. ik ben blij met dit resultaat."

Future house
Wat voor muziek draai je? "Ik draai vooral future house. Dat geeft mij een positieve energie en een goed gevoel. Het zijn mooie geluiden en future house is een stroming die heel populair aan worden is. Met future house kun je hele goede sfeer opbouwen om zo Dancetour te openen."

Jattick draait muziek van anderen, al gaat dat in de toekomst wellicht veranderen. "Ik ben nu ook begonnen met muziek maken, maar dat draai ik nog niet in mijn sets. Dat ben ik wel van plan, maar nu hou ik het nog voor thuis. Het is nu nog hobby-matig, niet professioneel. Vorig jaar had ik opgegeven voor conservatorium, maar daar werd ik net niet aangenomen. Daarna ben ik doorgegaan met muziek maken, maar nog niet professioneel."

Honhoff bezocht eerder al meerdere malen Dancetour. "De laatste jaren wat minder, maar ik hou heel erg van festivals. Zo'n feest geeft je altijd een goed gevoel." De Nederlandse festivals gaan inmiddels aan zijn neus voorbij, in elk geval dit seizoen. De 22-jarige dj werkt namelijk in het buitenland. "Ik ben vorig jaar naar Portugal verhuisd. Daar werk ik als service-expert en zolang het me daar bevalt ga ik daarmee door. Ik heb daar ook al een paar keer gedraaid. Voor Dancetour kom ik dit weekend naar Nederland, dat vinden vrienden en familie wel grappig."

- Is het de eerste keer op zo'n groot podium?
"Ik heb heel vaak gedraaid en meerdere keren aan een contest meegedaan, maar dit wordt de eerste keer op zo'n stage. Zenuwachtig? Een beetje, maar ik ga vooral genieten van de kans om te draaien voor zoveel mensen."

- Nog een laatste vraag, waar komt de naam Jattick vandaan?
Lacht: "Ik dacht al dat je dat ging vragen. Ik was altijd bezig op zolder thuis. Toen ik op zoek was naar een naam hebben mijn ouders me geholpen. Attic is Engels voor zolder, met de J ervoor en de K erachter geplakt. Mensen herkennen me inmiddels wel aan die naam, ook in Bergen op Zoom waar ik vandaan kom."

Jattick opent zondag om 13.00 uur Dancetour Breda op het Chasséveld. Check hier de timetable en de line-up.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief