West-Brabantse gemeenten tasten in buidel: 6,8 miljoen voor veiliger verkeer

  Economie

BERGEN OP ZOOM - West-Brabantse gemeenten gaan in 2020 ruim 6,8 miljoen investeren om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. Ook hebben zo'n vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen.


De wethouders mobiliteit van regio West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant gingen gisteren akkoord met het uitvoeringsprogramma 2020 om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. De gemeenten in West-Brabant investeren meer dan € 5,4 miljoen in projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren en meer dan € 1,4 miljoen in projecten die het verkeersveilig gedrag bevorderen. De provincie stelt hiervoor ruim € 3,9 miljoen subsidie beschikbaar. De overige kosten betalen de gemeenten zelf.

Daarbuiten hebben ruim vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen. "Wij werken samen aan een bereikbare en verkeersveilige regio met deze 50 projecten", aldus Cees Lok voorzitter van de adviescommissie Mobiliteit bij RWB.

Samenwerken 

Zestien West-Brabantse gemeenten werken samen op het gebied van verkeer en vervoer. Belangrijke partners zijn de Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en Politie. Deze samenwerking draagt bij aan een verkeersveilige, bereikbare en leefbare regio. Daarvoor stellen de wethouders mobiliteit van West-Brabant en gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat van de Provincie Noord-Brabant jaarlijks een regionaal uitvoeringsprogramma op.

Projecten Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom vinden er in 2020 verschillende projecten plaats om het verkeer veiliger te maken. Zo wordt de fietsveiligheid verbeterd op de Noordzijde Zoom en wordt de fietsveiligheid, herkenbaarheid en zichtbaarheid van de zijwegen in de Gentiaanstraat/Ericalaan verbeterd. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Betrouwbare chauffeur

Etten-Leur

Monteur bedrijfswageninrichting - Monteur Carrosserie - Signmaker

Waalwijk

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam

Medewerker zagerij

Werkendam

Maintenance Assistant

Hedikhuizen (Gem. Heusden)