Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Verkeersovertredingen Markiezaatsweg vallen mee

  Nieuwsbrief

BERGEN OP ZOOM - Het valt best mee met de verkeersovertredingen op de Markiezaatsweg. 85 procent van de automobilisten rijdt er niet harder dan 56 kilometer per uur. Dat is weliswaar iets sneller dan toegestaan, maar niet anders dan op gelijkwaardige wegen.

Dat zegt wethouder Yvonne Kammeijer in een reactie op vragen van D66-raadslid Carinne Elion-Valter. Zij stoorde zich aan het rijgedrag van het verkeer op de Markiezaatsweg. Volgens Elion-Valter negeren vrachtwagens het advies om de Markiezaatsweg te mijden, rijden automobilisten zich amper aan de snelheid en wordt er regelmatig door rood licht gereden.

Metingen

Een verkeersonderzoek dat in november heeft plaatsgevonden, haalt volgens Kammeijer de eerste twee beweringen al onderuit.

"In beide richtingen is sprake van gemiddeld 5,5 procent vrachtverkeer op een werkdag, ruim onder het gemiddelde van acht procent. De metingen geven ook aan dat 85 procent niet harder rijdt dan 56 kilometer per uur. Door de minimale overschrijding van de maximum snelheid in combinatie met het feit dat zich de afgelopen vijf jaren nul geregistreerde ongevallen hebben voorgedaan, zijn wij van mening dat de Markiezaatsweg als veilig kan worden aangemerkt."

Over het negeren van het rode licht zijn geen cijfers bekend. Kammeijer heeft de politie verzocht daar aandacht aan te schenken.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432882519012-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/bergen-op-zoom&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief