Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Vrachtwagenchauffeurs toch niet doorgestuurd naar Roosendaal

  Nu Roosendaal

ROOSENDAAL – Geparkeerde vrachtwagenchauffeurs die worden weggestuurd van bedrijventerreinen in Bergen op Zoom worden toch niet naar vrachtwagenparkeerplaatsen in Roosendaal gedirigeerd. “Vanuit Roosendaal is aangegeven dat wij het onwenselijk vinden als wordt verwezen naar alternatieve parkeerplekken binnen de grenzen van Roosendaal”, meldt wethouder Cees Lok van Bereikbaarheid en Mobiliteit.

Raadsleden Cor Gabriëls en Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst hadden hun zorgen geuit over de mogelijke komst van vrachtwagenchauffeurs die voor overlast zorgen. Daarom hadden zij raadsvragen gesteld. In Bergen op Zoom stuurt de gemeente deze truckers weg. Zij zouden hun afval niet opruimen en wildplassen in de berm. Deze problemen spelen met name op industrieterrein Noordland. Volgens de Roosendaalse Lijst wilde Bergen op Zoom deze chauffeurs op alternatieven in de Roosendaal wijzen.

Overleg Wethouder Lok geeft aan dat er overleg is geweest tussen de twee gemeenten. Zij zijn tot overeenstemming gekomen. De gemeente Bergen op Zoom geeft vrachtwagenchauffeurs die worden weggestuurd een flyer mee met drie alternatieve parkeerplaatsen. Daarbij gaat het om parkings langs de A4 in de nabijheid van de grensovergang, de openbare parkeerplaats langs de Wouwse Tol bij de A58 en de betaalde openbare vrachtwagenparkeergelegenheid langs de A17. Lok benadrukt dat hij in Roosendaal niet zit te wachten op dezelfde problemen die spelen op Noordland.

Vinger aan de pols Roosendaal heeft een beveiligde vrachtwagenparkeerplaats op industrieterrein Borchwerf aan de Aanwas. De parking biedt plek aan honderd trucks. Chauffeurs kunnen daar ook per uur of per dag parkeren. Volgens Lok zijn er doordeweeks enkele tientallen parkeerplaatsen beschikbaar. In het weekend staat de truckparking vol. De wethouder kondigt aan de situatie in de gaten te houden: “Of en in welke mate er sprake zal zijn van meer toeloop naar het parkeerterrein zal nog moeten blijken. We zullen de vinger aan de pols houden om in ieder geval verkeersonveilige situaties proberen te voorkomen.” Daarnaast bekijkt de wethouder ook of er op andere plekken geen extra toeloop komt van parkerende vrachtwagenchauffeurs.

Truckparking Truckers mogen hun vrachtwagen niet overal parkeren. Zo weert de gemeente Roosendaal truckers het liefst zoveel mogelijk uit de stad zelf. Zij mogen bijvoorbeeld niet in de bebouwde kom parkeren. Ook het her en der wegzetten van de vrachtwagen op industrieterreinen wordt niet als ideaal gezien. Daarom opende de gemeente enkele jaren geleden een bewaakte vrachtwagenparkeerplaats. Parkeer Beheer Roosendaal (PBR) beheert deze truckparking. De gemeente Bergen op Zoom is niet de enige die overlast ervaart van geparkeerde vrachtwagens. Landelijk spelen deze problemen ook. Het gaat net name om buitenlandse truckers die een plek zoeken om te overnachten.

FOTO RIA VAN MEIR<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432882519012-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/bergen-op-zoom&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief