Afbeelding
Foto: Pixabay

Man (25) met 4 dozen hennep in auto aangehouden na achtervolging

Door: Guus Arnouts Politie

BERGEN OP ZOOM - Vanmiddag is een 25-jarige man uit Bergen op Zoom in Markiezaten na een achtervolging aangehouden. Bij nadere inspectie bleek de man vier dozen hennep in zijn auto te hebben staan. Daar ging eerst een halfslachtige vluchtpoging van de verdachte aan vooraf. 

De politie wilde aanvankelijk de auto van de man controleren, maar de man sloeg op de vlucht. Dat liep minder voorspoedig dan hij hoopte, want hij crashte op de Laan van Borgvliet tegen een lantaarnpaal met zijn auto en rende vervolgens door de Hofjes een aangrenzend water in. Hier probeerde hij naar een eilandje in het midden van het water te zwemmen.

Afzetting
Hier stuitte de verdachte echter op een probleem. Het eilandje werd langs alle kanten afgezet door de politie en voeren een politieteam met honden en gemeentelijke handhavers met een bootje richting het eiland. Hierop kreeg de verdachte mogelijk spijt van zijn vlucht, want hij kwam al zwemmend richting de politie langs de kant. Eenmaal aan de kant heeft de politie de man aan kunnen houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief