Een hennepkwekerij
Een hennepkwekerij Foto: Politie

Hennepkwekerij opgerold aan Brechterhoeflaan

Door: Hanneke Marcelis Politie

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft tijdens een grote hennepruimdag in West-Brabant voor tonnen aan wiet en kweekmateriaal in beslag genomen. Aan de Brechterhoeflaan in Bergen op Zoom troffen ze een kwekerij aan met 120 oogstrijpe planten. Een 31-jarige verdachte is aangehouden.

De politie deed onderzoek bij een woning aan de Brechterhoeflaan. Daar troffen agenten op zolder een droog- en/of verwerkingsruimte voor hennep aan. Daarop besloot de politie ook de bijgebouwen te controleren. In de schuurt achter de woning vonden ze meerdere goederen waarmee een kwekerij kan worden opgezet. Ook zagen de agenten dat er stroom werd afgetapt. Bij het volgen van de elektriciteitskabels ontdekten de agenteneen in werking zijnde hennepkwekerij met 120 oogstrijpe planten in een garagebox achter de woning. Die kwekerij was al langer in bedrijf en omdat er eerder al geld verdiend was met de kweek van hennep werd de auto van een verdachte, een man van 31 uit Bergen op Zoom, in beslag genomen. De woning is, vanwege de diefstal van stroom, door het energiebedrijf direct afgesloten van het netwerk. Maar na een betaling van 6500 euro werd hij ook meteen weer aangesloten.

Hennepruimdag

Tijdens de hennepruimdag nam de politie voor tonnen aan hennep in beslag. Naast Bergen op Zoom werden er ook in Roosendaal, Sprundel en Scherpenisse illegale situaties aangetroffen. De grootste slag sloeg de politie in Scherpenisse. Daar troffen agenten 748 planten aan in een huurwoningen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief