Afbeelding
Foto: Politieteam Bergen op Zoom

Drie aanhoudingen na achtervolging vanuit Zeeland

Door: Bregje Kop Politie

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie mannen aangehouden na een achtervolging vanuit Zeeland. Het voertuig crashte op de Randweg Noord. Hierbij sloeg deze over de kop. Alle inzittende zijn zelf uit het voertuig gekomen. 

Omstreeks 21.00 uur op maandagavond meldde een medewerker van een tankstation langs de A58 bij de politie dat er zojuist een auto hard was weggereden vanaf het tankstation. De inzittenden zouden hebben getankt en niet betaald.

Hierop zijn agenten op zoek gegaan naar het voertuig waarvan het kenteken bekend was. De auto reed richting Bergen op Zoom. Verschillende politie-eenheden hebben post gevat op viaducten over de A58 en troffen het voertuig aan. De bestuurder kreeg een stopteken ter hoogte van Bergen op Zoom Noord. De bestuurder reed de afrit af en ging bij de verkeerslichten de Randweg Noord op. Daar, vermoedelijk door de hoge snelheid en het natte wegdek, raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en crashte het voertuig in de berm.

Alle drie de inzittenden konden op eigen kracht de auto verlaten en zijn aangehouden door de politie. Het gaat om drie jongens. Een is 18 jaar en komt uit Amsterdam, de andere twee zijn 17 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom en Middelburg. De verdachten uit Amsterdam en Middelburg zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar zij worden gehoord. De jongen uit Bergen op Zoom is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, mogelijk heeft hij toch verwondingen overgehouden aan het ongeval. Hij zal op een later tijdstip gehoord worden over de zaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief