Foto: Rijnhout Media

Tweetal rijdt onder invloed en raakt betrokken bij ongeval A4

  Politie

BERGEN OP ZOOM - Een 27-jarige man en een 18-jarige vrouw uit België, beiden zonder vaste woon- en verblijfplaats, zijn vrijdagavond op de A4 aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en drugsbezit. Dit gebeurde kort nadat het tweetal betrokken was geweest bij een aanrijding ter hoogte van de afrit Bergen op Zoom-Zuid.


Omstreeks 20.45 uur ontving de meldkamer een melding dat een automobilist tegen een langs de A4 staande boom was gereden. Hulpdiensten rukten uit. Ambulancepersoneel keek ter plaatse de inzittenden van de auto, een 27-jarige man en een 18-jarige vrouw uit België, zonder vaste woon- of verblijf, na. Omdat het tweetal sterk naar alcohol rook en omdat politiemensen in de auto allerlei drugs gerelateerde spullen zagen liggen, zoals aluminiumfolie, aanstekers en een snuifbuisje, moest het tweetal meewerken aan een blaas- en speekseltest. Daaruit bleek dat ze onder invloed waren, de bestuurder vermoedelijk van alcohol en drugs.

Drugs 

Uit onderzoek bleek dat in de kofferbak van de auto een plastic zak gevuld met henneptoppen lag. In totaal ging het om zo'n 90 gram. Het tweetal is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en overtreding van de Opiumwet. In de tas van de vrouw troffen agenten later die avond ook nog twee potjes met daarin vermoedelijk heroïne aan. Ook die zijn in beslag genomen. Van de bestuurder is voor nader onderzoek bloed afgenomen om vast te kunnen stellen wat hij precies heeft gebruikt. 

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief