Afbeelding

Totaal 97 coronaboetes uitgedeeld in gemeente Bergen op Zoom

Door: Bregje Kop Politie

BERGEN OP ZOOM - Er zijn grote regionale verschillen in het aantal uitgedeelde coronaboetes. Dat blijkt uit cijfers van RTL Nieuws. Waar in sommige gemeente streng gehandhaafd wordt op de coronaregels, is dat in andere gemeenten totaal anders. In Bergen op Zoom werden in totaal 97 boetes uitgeschreven. 

De ene regio blijkt veel strenger te zijn dan de ander als het gaat om het uitdelen van coronaboetes. De verschillen zijn groot blijkt uit de cijfers die RTL Nieuws in handen kreeg. Zo zijn in de veiligheidsregio Gelderland-Zuid opvallend veel boetes uitgeschreven, in het noorden een oosten van het land relatief weinig.

Het OM houdt per regio bij hoeveel strafrechtelijke boetes er zijn opgelegd. Het gaat om boetes die door boa's of agenten zijn uitgedeeld aan mensen (dus geen ondernemers) die zich niet aan de noodverordening hebben gehouden. Zoals bijvoorbeeld de groepsgrootte of het negeren van de anderhalvemeterregel. Volwassenen die een coronaboete hebben gekregen moeten 390 euro betalen.

Bergen op Zoom

In de gemeente Bergen op Zoom werden in totaal 97 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de noodverordening. Dat zijn 143,7 boetes per 100.000 inwoners. Van de 97 boetes, werden er 14 uitgeschreven voor het niet dragen van een mondkapje. In Nederland is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief