Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

CDA Roosendaal: Maatregelen nodig voortbestaan Omroepstichting ZuidWest

Door: Guus Arnouts Politiek

BERGEN OP ZOOM - CDA-fractievoorzitter Robert Breedveld heeft vragen gesteld aan het Roosendaalse College van B&W over het voortbestaan van Omroepstichting ZuidWest. Breedveld vraagt in zijn brief om meer financiële steun voor de omroep vanuit de gemeentes Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht om een nieuw en actueel lokaal journaal op te starten.

Volgens Breedveld staat dit onder druk doordat veel advertentiebestedingen door bedrijven niet meer aan tv, maar juist online worden uitgegeven. De omroep zou hierdoor in zwaar weer verkeren. Maar, zo stelt hij, de streekomroep levert een actieve bijdrage aan een levendige democratie. 

"De CDA-fractie hecht daarom veel waarde aan een sterke streekomroep ZuidWest", schrijft Breedveld. "In het rapport 'Dé waakhond van de lokale democratie!'zet ZuidWest het plan uiteen om een dagelijks journaal te produceren met nieuws uit de streek. Dit journaal (en items hieruit) komt naast tv ook via online media beschikbaar." Volgens hem draagt dit bij aan de informatievoorziening aan inwoners en creëert het meer betrokkenheid. Ook zou het journaal bij kunnen dragen aan de stadspromotie.  

Vragen
Verder vraagt Breedveld aan de betrokken gemeentes of zij bereid zijn om meer geld vrij te maken voor het voortbestaan van ZuidWest en of zij een kans van leven zien in een nieuw dagelijks journaal op de streekomroep. Op dit moment dragen de gemeentes 30 procent in de kosten bij voor de omroep, de overige 70 procent aan inkomsten voorziet ZuidWest zelf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief