VVD: 'Grote Markt is een pronkstuk, geen racebaan'
Foto: archief

VVD: 'Grote Markt is een pronkstuk, geen racebaan'

  Politiek

BERGEN OP ZOOM - VVD Bergen op Zoom maakt zich zorgen over de gevaarlijke meters op de Grote Markt. Volgens hen lijkt het op het plein regelmatig op een racebaan en is er een risico op een lelijke aanrijding door een voorbijrazende scooter, brommer of (elektrische) fiets. 


"Het klinkt als de normaalste zaak van de wereld voor een ober of terraswerker: met een dienblad vol drankjes en lekkernijen de oversteek maken van het café naar het terras. Op de Grote Markt in Bergen op Zoom is dat anders", aldus VVD Bergen op Zoom. "Daar zijn het gevaarlijke meters met het risico op een lelijke aanrijding door een voorbijrazende scooter, brommer of (elektrische) fiets."

Ook de ondernemers aan de Grote Markt zijn het collectief beu. "Afgelopen weekend is de Bergse VVD wederom benaderd door een horecaondernemer die bijna werd geschept door een scooterrijder", stelt de Bergse partij. "En niet alleen ondernemers zijn er klaar mee. Ook terras- en voorbijgangers beklagen zich over het wangedrag van deze tweewielers. Vroeg of laat gaat het een keer fout. Het moet een keer klaar zijn."

Na herhaaldelijk aandringen van horecaondernemers zijn er uiteindelijk borden geplaatst om passanten tussen 12.00 en 22.00 uur af te laten stappen. "Zonder resultaat", merkt de VVD. "De borden zijn nauwelijks zichtbaar. De gemeente heeft toegezegd controles te gaan houden, maar ook dat is allesbehalve merkbaar." Als het aan de Bergse VVD ligt gaat er vandaag nog gehandhaafd worden.

"De Grote Markt is een pronkstuk, geen racebaan of shortcut. We zullen slimmer om moeten gaan met onze handhavingscapaciteit om problemen die raken aan de veiligheid van onze inwoners te bestrijden."

De Bergse fractie van de VVD heeft middels een brief vragen aan het college gesteld.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief