Afbeelding

Postduivenshow PV de Vredesduif in Lepelstraat

Sport en vereniging

LEPELSTRAAT - In het weekend van 16 en 17 december organiseert postduivenvereniging De Vredesduif in Lepelstraat haar jaarlijkse tentoonstelling van postduiven.

Op deze winteractiviteit wordt al sinds jaar en dag mooie en goede postduiven van de leden bij elkaar gebracht en in de hand gekeurd door een officiële keurmeester van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie, ditmaal dhr. Versendaal uit Strijen. Deze official keurt de mooiste en beste duiven van de Vredesduifleden op bouw, kop en ogen, maar ook de belangrijke vleugels en veren. En niet te vergeten de conditie, zeg maar gezondheid van de duiven. De keurmeester beslist wie het eremetaal voor de fraaiste jonge en oude doffers en duivinnen krijgt toegewezen en wie het mooiste viertal, dat bestaat uit een oude en jonge doffer en een oude en jonge duivin, heeft ingebracht.

De deelnemers betalen een inleg waarmee de prijzen worden samengesteld. Op zaterdagavond worden tijdens een gezellig samenzijn van de Vredesduifleden de prijzen uitgereikt.

Op zondag 17 december gaan de deuren van het verenigingsgebouw om 11.00u open voor alle belangstellenden. Om 12.00u worden een aantal bonnen aangeboden van leden van de club die het beste hebben gepresteerd op de wedvluchten van het afgelopen duivenseizoen, maar ook van gekende duivenliefhebbers met bijzondere prestaties uit de wijde omgeving. Schenkers van bonnen uit de eigen vereniging zijn o.a. de 1e Generaal kampioen onaangewezen R.Nijssen, 1e Generaal kampioen aangewezen J.v.Ekeren, de bijzonder presterende jongeling X.van Peer, en de fondmatador C.Cools.

Veel belangstelling zal er ongetwijfeld ook zijn voor de aanbiedingen van de nationaal gekende vitesse- en midfondspecialist A.van Loon uit Halsteren, marathonspecialisten Fr. Belleter uit Nispen, Comb. De Pijper uit Hoeven en C.v.Heijst & zn. Uit Bergen op Zoom, en de gekende Zeeuwse en Wie Heeft ze Beter kampioen W.Mieras uit Wemeldinge.

Tevens is er een verloting om uit de kosten te komen en zijn er gratis broodjes voor de bezoekers.

PV De Vredesduif nodigt eenieder die belangstelling of bewondering heeft voor dat kleine gevleugelde dier met zijn bijzondere kwaliteiten op het gebied van oriëntatie uit in het clublokaal bij het voetbalveld aan de Kruisweg te Lepelstraat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief