Eerste team pakt tweede overwinning op rij

BERGEN OP ZOOM - Na een prima overwinning vorige week thuis tegen BC Geldrop heeft het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging (BBV) een volgende overwinning weten te behalen in de tweede klasse tegen BC Veldhoven 2. Het werd 3-5 in deze uitwedstrijd.

De dames Hilde Homans en Marleen Janssen kende weinig problemen met hun opponent in het damesdubbelspel. Met de scores 2-21 en 11-21 werd het eerste punt voor het Bergse team binnengehaald. De heren hadden een moeilijkere partij. Robert Nitert en Kevin van Loon wisten de eerste set van hun partij winnend af te sluiten. Helaas konden zij hun goede spel in de tweede set niet doorzetten. Hierdoor was een derde set nodig. Deze werd helaas in het voordeel van BC Veldhoven beslist.

In het enkelspel wisten de dames beide een overwinning in twee sets binnen te slepen. Ook de heren ging goed van start en wisten hun eerste set winnend af te sluiten. Robert kon het goede spel uit de eerste set herhalen in de tweede set en pakte zo de overwinning. Kevin kon, als gevolg van een opgelopen blessure de wedstrijd niet verder naar zijn hand zetten en verloor zijn enkelpartij in drie sets.

De mixpartijen werden aangevangen met een 4-2 voorsprong voor het Bergse team. De twee mixpartijen werden keurig tussen beide verenigingen verdeeld. Hilde en Robert wonnen hun gemengd dubbelpartij in twee sets. Marleen en Kevin waren in hun wedstrijd niet opgewassen tegen de tegenstander uit Veldhoven. Daardoor werd de eindstand op 3-5 bepaald.

Door deze overwinning haakt BBV 1 weer aan bij de bovenste teams in de ranglijst. Het sterke BC Alouete uit Best heeft de koppositie stevig in handen, gevolgd door het eerste team uit Kerkdriel. Daaronder vormt zich een spannend gevecht tussen Geldrop, Panache uit Eindhoven en het eerste team van BBV om de derde plaats in de ranglijst. Op woensdagavond 29 november vervolgt BBV 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen het tweede team uit Oirschot.