Tafeltennis Speldag

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 11 november werd bij tafeltennisvereniging Het Markiezaat voor de derde keer de speldag georganiseerd. Met 17 deelnemers de best bezochte editie tot nu toe, Er werd de gehele dag gestreden om de felbegeerde wisselbeker. Een half jaar geleden ging de winst naar William Mastenbroek. Zou hij zijn titel kunnen verdedigen?

De dag begon met een openingsspel en hindernisbaan gevolgd door het eerste deel van de tafeltennisspellen. Na het eerste deel van de dag stond Dorien van Sluijs met een ruime voorsprong verrassend op de eerste plek, gevolgd door Wessel Sizoo en William.

Na de lunch werd de renquiz (bekend van het trainingskamp) gespeeld en werd er een gloednieuw spel gespeeld: "De medailledief." Daarna werden er nog een paar potjes "Dark Stories" gespeeld, gevolgd door het tweede deel van de tafeltennisspellen. Vlak voor het avondeten werd de nieuwe tussenstand bekend gemaakt. Dorien stond nog steeds bovenaan, maar de voorsprong op William was inmiddels naar 5 punten teruggebracht.

Voor het laatste gedeelte van de dag "Duistere praktijken" ging het licht uit en werd er verstoppertje in de zaal gespeeld. De deelnemers konden punten in de vorm van medailles zoeken. Vlak voor het eindspel mocht iedereen een keer grabbelen in een grote ton vol punten. Uitgerekend William, (die Dorien inmiddels net gepasseerd was in de stand) haalde de hoogste score van 50 punten uit de ton en kon daardoor niet meer worden ingehaald door de rest.

Na het eindspel was het tijd voor de prijsuitreiking. Iedereen maakte kans op een prijs. De top 6 had gegarandeerd een prijs en de rest kon een prijs veiligstellen door 3 vragen te beantwoorden. Natuurlijk lukte het iedereen om een prijs te winnen. Ruben Aarssen had een klein beetje pech, maar uiteindelijk lukte het hem ook.

Dan was er voor de top 3 (William, Dorien & Wessel) nog een medaille en de wisselbeker ging naar William.

Dankzij de inzet van organisator Marvin Sluijter en de hulp van Henry van de Velde (en zijn vrouw en dochter Lisa), Ingrid Lijten en Joost Verbogt was het een geslaagd evenement!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief