Ongelukkig verlies Nieuw Borgvliet in blessuretijd

BERGEN OP ZOOM - Door een stomme breedtebal door het hart van de defensie kon de IJzendijker spits met een bekeken lob Antal passeren: 0-1 al na 5 minuten.

In de 10e minuut kreeg dezelfde speler weer een enorme kans maar hij miste gelukkig voor de Oranje-zwarten die een moeilijke eerste helft speelden. De Zeeuwen trokken zich massaal terug maar kwamen er ook regelmatig gevaarlijk uit. Vlak voor rust schoot Michiel net naast. In de tegenaanval scoorden de gastheren 2-0 omdat de goed spelende Basje Withagen het fysiek moest afleggen tegen zijn tegenstrever.

Na de rust een ander Borgvliet, het middenveld werd veroverd, Stefan Schoonen -terug van een hardnekkige blessure - bleek een versterking en er kwamen kansen.

Sander kopte een bal richting goal met een stuit waardoor het onding over de lat ging in plaats van eronder. In de 73e minuut kopte Sander een perfecte hoekschop van Benny volkomen vrijstaand binnen: 2-1. Een paar minuten later rondde Michiel een fraaie aanval over meerdere schijven fraai af: 2-2. Daarvoor had Antal in bloedvorm wederom al een paar keer doelpunten voorkomen bij gevaarlijke uitvallen. Het was sneu en onverdiend dat in blessuretijd uit een vrije schop de 3-2 werd binnen gekopt. Ricardo kreeg in de laatste seconden nog een enorme kans uit een prima voorzet van Benny maar de hoek was te moeilijk(Rensenbrink 1978) waardoor hij de paal raakte. Jammer, maar het spel in de 2e helft geeft vertrouwen. METO is natuurlijk een kwaaie tegenstander. Goed compact verdedigen en dan er snel uitkomen biedt kansen.